Domácí tatarská omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenJste vyznavači jídel, ke kterým prostě patří tatarská omáčka? Zapomeňte na kupovanou omáčku ve skleničce ze supermarketu. Ukážeme vám rychlý a jednoduchý způsob, jak si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 kJ / 6 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 320 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 1,50 g |
– cukry | 1,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jste vyznavači jídel, ke kterým prostě patří tatarská omáčka? Zapomeňte na kupovanou omáčku ve skleničce ze supermarketu. Ukážeme vám rychlý a jednoduchý způsob, jak si…
Aspik zde není připraven klasickým způsobem, ale pomocí želatiny na způsob známé vaječné tlačenky. Pokud použijete ozdobnou formu, nebo ho připravíte např. do báboviček,…
Čočka se ze všech luštěnin v našem jídelníčku objevuje nejčastěji. Vyzkoušejte tuto její neobvyklou přípravu, která vám ušetří čas. Pokud dodržíte postup přípravy,…
Rybí salát si nemusíte jen kupovat, můžete si ho udělat i sami doma. Naložení ryb si zjednodušíte tím, že si jako základní surovinu koupíte zavináče. Pak přidáte jen pár…
Vánoční bramborový salát se vyrábí snad v každé rodině. Do základního předpisu na vánoční bramborový salát se podle rodinných nebo krajových zvyklostí přidávají i jiné…
Salám a cibuli nakrájíme na nudličky, okurky a chilli na kousky. Přidáme cibulky, hořčici a worcester.Dochutíme nálevem, cukrem, solí a pepřem. Salát pořádně promícháme…
Vepřovou pečeni nakrájíme na tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.Každý plátek obalíme v hladké mouce a na sádle zprudka opečeme z obou stran.…
Vajíčkové pomazánky jsou hojně připravované zejména po velikonočních svátcích, aby se spotřebovala vykoledovaná vajíčka. Ale to neznamená, že ji nemůžete připravit i…
Pokud vám od oběda zbyde maso, ideální volbou je použít ho pro přípravu omáčky. Znojemská je snadná a chutná omáčka, jejíž hlavní ingrediencí je kyselá okurka, která jí…
Při jakékoliv slavnostní události nesmí chybět ideálně velký tác s jednohubkami různých druhů. V tomto receptu můžete načerpat inspiraci. Nabízí spoustu variant, které…
Svíčková, tradiční omáčka pro sváteční chvíle. Rozpadající se hovězí maso, smetanová zeleninová omáčka a houskový knedlík. To jsou známé chutě, které můžete doplnit o…
Maso,mrkev,slaninu,salám,okurky,cibuličku nakrájejte na kostky (cibuly na drobnější)a dejte do pekáče,nebo většího hrnce,který lze použít v troubě.Zalijte vodou,tak,aby…
Na pánvi rozehřejte sádlo a po obou stranách na něm opečte zprudka naklepané, osolené a opepřené plátky masa. Vyjměte a do sádla přidejte na kostičky nakrájený špek.…
Nevíte jak využít uvařené vepřové maso? Což takhle zkusit připravit domácí vymazlenou huspeninu? Stačí sáček želatiny, trochu zeleniny a dochutit nálev. S čerstvým…
Vyprané listy salátů necháme okapat, natrháme a pokapeme troškou citronové šťávy smíchané s necelou lžící oleje.Chřest nakrájíme na špalíčky, krátce ho spaříme a necháme…
Jednoduché chlebíčky s vejci a majonézovým přelivem jsou klasickou pochoutkou, která nikdy nezklame. Rychlá příprava a lahodná kombinace chutí z nich dělá ideální volbu…
Bramborový salát a kuřecí řízek jsou klasickou kombinací pokrmů, která se často objevuje na našich stolech. Bramborový salát přináší svou osvěžující a sytou chuť díky…
Nejen na Velikonoce se hodí mít v zásobě dobrý recept na vajíčkový salát nebo pomazánku. Chutná kombinace uvařených vajec, brambor a sterilovaných okurek a hrášku. Stačí…
Květák rozebereme na růžičky, mrkev a celer na kostičky. Vše uvaříme ve slané vodě na skus. Pokud dáme mražený hrášek, přidáme ho chvíli před koncem vaření.Vychlazený…
Salát nakrájíme na nudličky. Sýr , okurky a šunku nahrubo nastrouháme, rajčátka nakrájíme. Přidáme nakrájenou cibuli.Tatarku a majonézu smícháme a ochutíme solí, pepřem,…
Vrtuľky uvaríme v osolenej vode. Asi 2 min pred dovarením pridáme k nim mrazenú zeleninu, scedíme a necháme odkvapkať. Premiešame s lyžicou oleja a necháme vychladnúť…
Dáme uvařit vajíčka a brambory.Po vychladnutí brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky (stejně jako vajíčka, okurky a cibule) všechno smícháme.Přidáme hořčici, tatarku,…
Hermelín, vejce a šunku nakrájíme na kostky, okurku a cibuli na drobno. Olej metličkou prošleháme s nálevem, hořčicí, solí a pepřem.Všechno společně promícháme,…
Salátovku nastrouháme nahrubo a menší okurky nakrájíme na tenká půlkolečka. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Salátovku dáme do mísy, lehce osolíme a opepříme. Necháme chvíli…