Domácí tatarská omáčka
Máte v plánu si trochu zahřešit jídlem? Možná se vám už sbíhají sliny na dozlatova usmažený sýr a hranolky. Zapomeňte na omáčku ze supermarketu. Ukážeme vám rychlý a jednoduchý způsob, jak si připravit lahodnou tatarku z pohodlí domova.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 318 kJ / 1 510 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,94 g |
Tuky | 162,48 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 260 mg |
Sodík | 1,69 g |
Sůl | 4,23 g |
Sacharidy | 6,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dochutit můžeme i octem nebo worchestrovou omáčkou, ale to už nechám každému po libosti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 5. 2017 19:24
Odkdy se kupovaný šmejd dáva' do čehokoliv domácího ?!
20. 12. 2015 19:47
Podravka do majonézy, to teda musí být mňamka :) Komu se nechce strouhat okurku a krájet cibuli najemno, tak spousta lidí má doma takovej ruční kráječ, stačí vhodit do nádoby, párkrát zatočit "kličkou" a je nakrájeno... :)
19. 12. 2015 22:30
Tak tuhle jsem dělala už před hodně lety a jak mi čas šlapal na paty, chvilku trvá než se cibule nakrájí najemno a ještě strouhat okurky, ufff
dělám jen majonézu ochucenou solí, podravkou, kečup a česnekem nešetřím a to je teda mňamka!
Samozřejmě, že ne do salátu
Mějte se kouzelně
11. 7. 2013 18:00
Já tam přidávám ještě kapari... nejlepší do tatarky bývávaly znojemský okurky.
3. 7. 2012 20:16
koukněte se na složení jakékoliv kupované majonézy.......voda,e,e
7. 4. 2012 16:18
Peťulka:tatarka domácí je bájo, já si dělám i majonézu je to rychle hotové a je to lahoda.
17. 12. 2011 11:28
Také mám nejradši domácí tatarku.Doporučuju všem akorát tam dávám plnotucnou horcici.
14. 12. 2011 05:41
Dlouhou dobu jsem kupovala majonézu Helmans a byla jsem s ní moc spokojená.Asi před dvěma měsíci jsem jí zase koupila, byla hnusná, jako by udělaná z vyjetého motorového oleje, letěla do koše. Už jí nechci. Dělám si svojí. Vajíčka mám od svých slepiček, tak se zatím salmonely nebojím.
26. 10. 2011 22:11
Ivunka: Taky Ti doporučím udělat si jen tolik, kolik se hned sní, maximálně druhý den
26. 10. 2011 14:07
Tahle je vyborna,delam ji taky, jen davam plnotucnou horcici jen je lepsi ji delat cerstvou, proto ji delam jen tolik, aby se snedla-)
p.s.cibul uz radeji jen jemne krajim, strouhana rada horkne
26. 10. 2011 12:56
Ivunka:sníst se hned nemusí, ale samozřejmě je tam nějaká trvanlivost. Vydrží den a je dobrá, poté ztrácí svou chuť.
26. 10. 2011 08:21
Ahojky, chystám se zkusit tento recept na domácí tatarku, ale chtěla jsem zeptat, jestli si jí po udělání můžu schovat třeba do ledničky, nebo se musí hnedka sníst.
Děkuju a hezký den!!: )
10. 10. 2011 13:02
zkusila jsem tento recept a je to velká mnamka.Je jasné že každý to dělá jinak ale tento recept mi moc chutná
12. 12. 2010 15:01
Jen tak na okraj se slehaji zloutky s olejem a octem,kdyz nevis neurazej jiny.
22. 11. 2010 01:16
Divam se ceskou stranu na vylepsenou Tatarskou Omacku ale boze TA se dela uplne jinak Nez jek zde pise ... dela se ze separated egs a slehase s olejem aby se tak vytvorila majoneza do ktere se postupne pridavaji chute a jine koreni ... takze jen tak na okraj ...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Italský venkovský kotlík těstovin s fazolemi
Přidáno před 1 hodinou

Holandský řízek pečený s bramborami
Přidáno před 4 hodinami

Hraběnčiny brambory
Přidáno před 8 hodinami

Zelný salát s jogurtovo-hořčicovou zálivkou
Přidáno 29. 6. 2022 18:06

Domácí vegan ledňáky bez lepku, mléka, vajec a sóji
Přidáno 29. 6. 2022 13:58

Domácí rýžová smetana
Přidáno 29. 6. 2022 13:37
Právě bylo uvařeno:

Rychlá marináda na kuře
uvařil/a mazlak
před 3 hodinami

Jednoduchá mramorová bábovka
uvařil/a Aelin
před 5 hodinami


Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
uvařil/a siana
před 5 hodinami

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
uvařil/a Wanilor
před 6 hodinami

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
uvařil/a 41744
před 9 hodinami

Moravský vrabec podle Receptur teplých pokrmů (tzv. normy)
uvařil/a MarieKris
před 9 hodinami

Snadný štrúdl
uvařil/a Lenka Cech
před 10 hodinami

Falešný španělský ptáček
uvařil/a Alenapalanova
před 10 hodinami

Krůtí miniřízečky v kari těstíčku
uvařil/a Hanes
29. 6. 2022 21:39
Další recepty
Tématické fráze: recept na tatarskou omáčku recept na domácí tatarskou omáčku vyroba tatarky domácí tatarka výroba domácí tatarky recept na domácí tatarku domácí tatarka z majonezy tatarka z majonézy výroba majonézy jak vyrobit tatarskou omáčku jak udelat tatarskou omacku tatarska domácí tatarka z Majolky® tatarka z Majolky® tatarská omáčka z jogurtu výroba domácí majonezy recept tatarskou omačku recept na tatarku jak se dela tatarka domácí tatarka recept
Suroviny: majolka, cibule, okurky sterilované, lák z okurek, hořčice, sůl, pepř
Domácí tatarská omáčka
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MjxP
30 názorů