Domácí tatarská omáčka
Jste vyznavači jídel, ke kterým prostě patří tatarská omáčka? Zapomeňte na kupovanou omáčku ve skleničce ze supermarketu. Ukážeme vám rychlý a jednoduchý způsob, jak si připravit lahodnou tatarku z pohodlí domova.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 318 kJ / 1 510 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,94 g |
Tuky | 162,48 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 260 mg |
Sodík | 1,69 g |
Sůl | 4,23 g |
Sacharidy | 6,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dochutit můžeme i octem nebo worcestrovou omáčkou, ale to už nechám každému po libosti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 4. 2023 16:23
Uděláno od oka a musím říct, že super.
Děkuji za recept.
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
15. 3. 2023 20:21
Kdo si pamatuje jak chutnala "socialistická,, tatarka v těch malých skleničkách? Dlouho předlouho jsem ladil recept a vyšlo mi: Doma udělaná dvoužloutková majonéza která už obsahuje sůl ,pepř a kávovou lžičku plnotučné hořčice...potom nakrájím malou cibuli na jemno ,to samé kyselou okurku , dám to do sklenice , přidám čtvrt lžičky worchesteru , malou lžičku sardelky a tři lžíce láku z okurek..celé to mixnu tyčákem na jemnou kašičku , tu zašlehám do domácí Majolky®... ta je pak bez hrudek a výtečné chuti
22. 9. 2022 19:17
Žijí v Bulharsku uz 13ty rok. Majonéza se používá především do salatu. Tatarka a tarator je něco úplně jiného. Tarator je z kyselého mléka a tatarka z vajec. Mají společné dvě věci, jsou bílé a obsahují okurku.
Když jsem bulharum položil na stůl kupovanou I dělanou tatarku, tak to nikdo nejedl. Tady jsou na stole tak dobré saláty, že se o ochucenou Majolku® nikdo nezajímá.
Tento recept jsem zkusil, ale stejně jsem ho trochu doplnil. Špetka samardely, tři špetky čubrica a malonko česneku v prášku. Okurku salatovku ze zahrady a kyselost jsem doplnil lákem z naložené kořenové zeleniny. Dovnitř jsem vmichal celerovou nať.
Když jsem bulharum položil na stůl kupovanou I dělanou tatarku, tak to nikdo nejedl. Tady jsou na stole tak dobré saláty, že se o ochucenou Majolku® nikdo nezajímá.
Tento recept jsem zkusil, ale stejně jsem ho trochu doplnil. Špetka samardely, tři špetky čubrica a malonko česneku v prášku. Okurku salatovku ze zahrady a kyselost jsem doplnil lákem z naložené kořenové zeleniny. Dovnitř jsem vmichal celerovou nať.
12. 5. 2017 19:24
Odkdy se kupovaný šmejd dáva' do čehokoliv domácího ?!
![:no: :no:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/29.png)
20. 12. 2015 19:47
Podravka do majonézy, to teda musí být mňamka :) Komu se nechce strouhat okurku a krájet cibuli najemno, tak spousta lidí má doma takovej ruční kráječ, stačí vhodit do nádoby, párkrát zatočit "kličkou" a je nakrájeno... :)
19. 12. 2015 22:30
Tak tuhle jsem dělala už před hodně lety
a jak mi čas šlapal na paty, chvilku trvá než se cibule nakrájí najemno a ještě strouhat okurky, ufff
dělám jen majonézu ochucenou solí, podravkou, kečup a česnekem nešetřím a to je teda mňamka!
Samozřejmě, že ne do salátu![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
Mějte se kouzelně
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
Samozřejmě, že ne do salátu
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
Mějte se kouzelně
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
11. 7. 2013 18:00
Já tam přidávám ještě kapari... nejlepší do tatarky bývávaly znojemský okurky.
3. 7. 2012 20:16
koukněte se na složení jakékoliv kupované majonézy.......voda,e,e
7. 4. 2012 16:18
Peťulka:tatarka domácí je bájo, já si dělám i majonézu je to rychle hotové a je to lahoda.
17. 12. 2011 11:28
Také mám nejradši domácí tatarku.Doporučuju všem akorát tam dávám plnotucnou horcici.
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
14. 12. 2011 05:41
Dlouhou dobu jsem kupovala majonézu Helmans a byla jsem s ní moc spokojená.Asi před dvěma měsíci jsem jí zase koupila, byla hnusná, jako by udělaná z vyjetého motorového oleje, letěla do koše. Už jí nechci. Dělám si svojí. Vajíčka mám od svých slepiček, tak se zatím salmonely nebojím.
26. 10. 2011 22:11
Ivunka: Taky Ti doporučím udělat si jen tolik, kolik se hned sní, maximálně druhý den
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
26. 10. 2011 14:07
Tahle je vyborna,delam ji taky, jen davam plnotucnou horcici ![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
jen je lepsi ji delat cerstvou, proto ji delam jen tolik, aby se snedla-)
p.s.cibul uz radeji jen jemne krajim, strouhana rada horkne
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
p.s.cibul uz radeji jen jemne krajim, strouhana rada horkne
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
26. 10. 2011 12:56
Ivunka:sníst se hned nemusí, ale samozřejmě je tam nějaká trvanlivost. Vydrží den a je dobrá, poté ztrácí svou chuť.
26. 10. 2011 08:21
Ahojky, chystám se zkusit tento recept na domácí tatarku, ale chtěla jsem zeptat, jestli si jí po udělání můžu schovat třeba do ledničky, nebo se musí hnedka sníst.
Děkuju a hezký den!!: )
Děkuju a hezký den!!: )
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 14 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 20 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cukeťák II
kittygamer uvařila před 5 hodinami
Cuketové Míša řezy
zdenatumova@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Mirkaduskova uvařila před 6 hodinami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Mikik uvařila před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
skopek uvařila před 7 hodinami
Sušenky z ovesných a pšeničných vloček
speedfilip uvařila před 8 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
mares-mikulas uvařil před 9 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Lunka uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
Czaryfuk uvařila před 10 hodinami
Lívance II.
kachlicka77 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: recept na tatarskou omáčku recept na domácí tatarskou omáčku vyroba tatarky domácí tatarka výroba domácí tatarky recept na domácí tatarku domácí tatarka z majonezy tatarka z majonézy výroba majonézy jak vyrobit tatarskou omáčku jak udelat tatarskou omacku tatarska domácí tatarka z Majolky® tatarka z Majolky® tatarská omáčka z jogurtu výroba domácí majonezy recept tatarskou omačku recept na tatarku jak se dela tatarka domácí tatarka recept
Suroviny: majonéza, cibule, okurky sterilované, lák okurkový, hořčice plnotučná, sůl, pepř mletý
Domácí tatarská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MjxP
33 názorů