Domácí tatarská omáčka

marenka.j Kuchařka:

Doba přípravy: 5 - 10 minut Ostatní 29 názorů

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

200 g Majolky®
0,5 cibule
Nyní v akci
1 sterilovaný okurek
lák z okurek
1-2 lžičky kremžské hořčice
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mističky nebo polévkového hrnku dáme majonézu, přidáme najemno nakrájenou cibuli a okurek, přilejeme lák z okurek přibližně 3-5 polévkových lžic, aby z toho vznikla konzistence tatarky. Nezapomene na hořčici (dle chuti - krémžská je pikantnější). Dochutíme solí a pepřem.

Poznámka

Dochutit můžeme i octem nebo worchestrovou omáčkou, ale to už nechám každému po libosti.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 442 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí tatarská omáčka

  • Petra Petra

    Podravka do majonézy, to teda musí být mňamka :) Komu se nechce strouhat okurku a krájet cibuli najemno, tak spousta lidí má doma takovej ruční kráječ, stačí vhodit do nádoby, párkrát zatočit "kličkou" a je nakrájeno... :)

    Odpovědět

  • Jitule-cibule Jitule-cibule

    Tak tuhle jsem dělala už před hodně lety :yes: a jak mi čas šlapal na paty, chvilku trvá než se cibule nakrájí najemno a ještě strouhat okurky, ufff :-D dělám jen majonézu ochucenou solí, podravkou, kečup a česnekem nešetřím a to je teda mňamka!
    Samozřejmě, že ne do salátu :-8
    Mějte se kouzelně :-K

    Odpovědět

  • Algoritmus Algoritmus

    Já tam přidávám ještě kapari... nejlepší do tatarky bývávaly znojemský okurky.

    Odpovědět

  • Kubajs Kubajs

    koukněte se na složení jakékoliv kupované majonézy.......voda,e,e

    Odpovědět

  • Eva Eva

    Peťulka:tatarka domácí je bájo, já si dělám i majonézu je to rychle hotové a je to lahoda.

    Odpovědět

  • Peťulka Peťulka

    Také mám nejradši domácí tatarku.Doporučuju všem akorát tam dávám plnotucnou horcici.:-)

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Dlouhou dobu jsem kupovala majonézu Helmans a byla jsem s ní moc spokojená.Asi před dvěma měsíci jsem jí zase koupila, byla hnusná, jako by udělaná z vyjetého motorového oleje, letěla do koše. Už jí nechci. Dělám si svojí. Vajíčka mám od svých slepiček, tak se zatím salmonely nebojím.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Ivunka: Taky Ti doporučím udělat si jen tolik, kolik se hned sní, maximálně druhý den;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Tahle je vyborna,delam ji taky, jen davam plnotucnou horcici :-p:yes::yes::yes: jen je lepsi ji delat cerstvou, proto ji delam jen tolik, aby se snedla-)
    p.s.cibul uz radeji jen jemne krajim, strouhana rada horkne:-)

    Odpovědět

  • marenka.j marenka.j

    Ivunka:sníst se hned nemusí, ale samozřejmě je tam nějaká trvanlivost. Vydrží den a je dobrá, poté ztrácí svou chuť.

    Odpovědět

  • Ivunka Ivunka

    Ahojky, chystám se zkusit tento recept na domácí tatarku, ale chtěla jsem zeptat, jestli si jí po udělání můžu schovat třeba do ledničky, nebo se musí hnedka sníst.
    Děkuju a hezký den!!: )

    Odpovědět

  • Ivet Ivet

    zkusila jsem tento recept a je to velká mnamka.Je jasné že každý to dělá jinak ale tento recept mi moc chutná:yes:

    Odpovědět

  • batelkovav batelkovav

    Jen tak na okraj se slehaji zloutky s olejem a octem,kdyz nevis neurazej jiny.;-)

    Odpovědět

  • Kai Kai

    Divam se ceskou stranu na vylepsenou Tatarskou Omacku ale boze TA se dela uplne jinak Nez jek zde pise ... dela se ze separated egs a slehase s olejem aby se tak vytvorila majoneza do ktere se postupne pridavaji chute a jine koreni ... takze jen tak na okraj ... :-)

    Odpovědět

  • Jaaja Jaaja

    Jo jo Dave, domácí tatarka z kupované majonézy. A je výborná lepší než kupovaná tatarka. Po zkušenostech se salmonelou si může říkat kdo chce a co chce, syrové žloutky nepoužívám a z kupované majonézy Hellmannsky je domácí tatarka super. Okurky a cibuli nekrájím, ale najemno strouhám, na 200 g Majolky® dávám 3 menší okurky a půl cibule. Špetku cukru, trošku worchesteru, plnotučnou hořčici, pepř, sůl a naředit lákem z okurků. Ochutnám a doladím :) Tatarku kupovanou u nás už nikdo nechce.

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo