Rozbalený vepřový ptáček

AYRA 25 Kuchařka: AYRA 25

Doba přípravy: 90 minut 4 porce Vepřové maso 12 názorů

Suroviny

300 g vepřové kotlety na plátky
100 g špeku ( vcelku )
1 lžíce sádla
4 kyselé okurky
2 nožičky párku
1 lžička plnotučné hořčice
1 větší cibule
1-2 lžíce hladké mouky
okurkový nálev
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejte sádlo a po obou stranách na něm opečte zprudka naklepané, osolené a opepřené plátky masa.

  2. Vyjměte a do sádla přidejte na kostičky nakrájený špek.

  3. Opečte, dejte bokem, přidejte na kolečka nakrájenou cibuli, párky na kolečka, na kostičky nakrájenou okurku.

  4. Podlijte horkou vodou, vraťte maso a v troubě pečte doměkka tak, aby bylo maso neustále potopené.

  5. Vyjměte z trouby, maso vyndejte, do zbylé omáčky nalijte trochu láku z okurek a trochu vody, přidejte hořčici a rozmixujte omáčku dohladka.

  6. Mouku rozmíchejte v horké vodě a omáčku zahustěte.

  7. Chvíli povařte, dosolte, vraťte maso a ještě v omáčce prohřejte.

Poznámka

Podávejte s rýží. DOBROU CHUŤ :D

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rozbalený vepřový ptáček

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Veľmi dobrý recept, omáčka chutná, mäso v rúre krásne udusené. Múkou som nezahusťovala, po rozmixovaní bola hustota akurát. Lakom z uhoriek som len dochutila. Len mi to ani pri najlepšej vôli vtáčika ani zďaleka nepripomínalo. :-) Ja by som tomu takýto názov nedala. Ale názov je vec autorky a recept je skutočne dobrý. ;-):yes:

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Nakonec jsem ty ptáčky udělala dost jinak :)) Ale jako základ mi to posloužilo :)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Fotku jsem našla tady:
    http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/mas..., její autorka je úplně někdo jiný než ty, takže fotku mažu.
    Příště vlož pouze své vlastní;-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Děkuju,ale já vajíčka nemusím,takže tam dám jedno(a jenom bílek).Ale pro ostatní dobrej tip-ušetří si práci s krájením:)

    Odpovědět

  • Andulka 53 Andulka 53

    Jestli můžu poradit uvarte 2 vejce natvrdo a ke konci vaření je promacknete do omáčky přes sitko na salát.do balených ptacku se vejce také dávají.ale zase je to na vás.dejte vědět jak chutnalo.;-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Ok,dám na vás,a zkusím to - díky! :) Omáčky kromě svíčkové taky nemixuju,recept si asi i jinak trošku upravím,ale jak píšete,o to už nejde:)

    Odpovědět

  • Andulka 53 Andulka 53

    Maso je z trouby vždy chutnejsi ,jemnější.takže doporučuji dát do trouby.;-)

    Odpovědět

  • Petra:) Petra:)(neregistrovaný)

    Netuším, jestli to Andulko měla být odpověď na mojí otázku, ale ptala jsem se na něco jiného-jestli je chuťově rozdíl když se maso peče v troubě, oproti dušení v hrnci. :o) Přemýšlím jestli to udělat tak nebo tak :)

    Odpovědět

  • Gwen Gwen(neregistrovaný)

    Netuším, jestli to Andulko měla být odpověď na mojí otázku, ale ptala jsem se na něco jiného-jestli je chuťově rozdíl když se maso peče v troubě, oproti dušení v hrnci. :o) Přemýšlím jestli to udělat tak nebo tak :)

    Odpovědět

  • Andulka 53 Andulka 53

    Z hovězího masa bude tato omáčka ještě lepší a chutnejsi a maso po vyndani aby jste prodělala omáčku prikrejte aby vám neoschlo.ještě k receptu.může to být dobre.dělám ten začátek stejne ale ostatní ingredience dávám později a omáčku nemixuji.ale to už je každého věc.:-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Chtěla bych se jen zeptat, jestli je nějaký rozdíl v chuti, když maso nechám v kastrůlku a dusím na plotně, anebo když maso peču v troubě? Mám tu pěknou hovězí zadní kýtu na plátky a hodily by se na tenhle recept :)

    Odpovědět

  • casino casino

    No, může-li být ražniči bez jehly, tak proč ne vykuchané ptactvo, že?;-)
    Ale ve větě : "...na něm opečte zprudka naklepané, osolené a opepřené plátky masa." možná změnit slovosled, že.:-):-)):-D

    Odpovědět

Tématické fráze: rozbalené ptáčky rozbalený španělský ptáček rozbalené španělské ptáčky recept na rozbaleneho ptacka vepřové ptáčky rozbalený ptáčci vepřové plátky jako ptáček vepřový plátek jako ptáček rozbalené ptáčci rozbaleny ptacky rozbalené hovězí ptáčky španelsky ptaček rozbaleny falesny veprovy ptáček recept na vepřové ptáčky veprovy ptacci rozbaleni ptacci španělské ptáčky rozbalené rozbalené vepřové ptáčky rozbalený španělský ptáček recept rozbalené ptáčky recept