Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladkokyselá čočka s uzeným a volským okem

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

1. 1. 2011 15:25

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 235 kJ / 1 490 kcal
Bílkoviny99,77 g
Tuky8,65 g
Vláknina78,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,02 g
Sůl30,00 g
Sacharidy215,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento rychlý způsob přípravy čočky jsem objevila náhodou, když jsem zapomněla čočku namočit předem. Dala jsem tedy tehdy čočku vařit s tím, že se načekám, ale pěna na čočce byla tak ošklivá, že jsem se v půlce rozhodla slít a propláchnout a pak pokračovat - a k mému údivu byla čočka hotová v momentě dosažení bodu varu. Od té doby nenamáčím a čočku máme na stole během 30-35 min. od okamžiku přípravy :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Brusinkaa

1. 1. 2015 15:15

Dnes jsem dělala, chtěla jsem zkusit něco nového a tento postup se mi zamlouval. Nebylo to špatné, ale příště vyzkouším jiný recept :-) Každý má jiné chutě...

dexulka

2. 11. 2013 21:19

Zajímavý a rychlý recept :-) Tahle úprava nám velmi chutnala a určitě ještě zopakuji ;-) Posílám bod i foto :yes:

Michalkrpy

14. 5. 2013 15:56

Skvělý recept a přesto, že dám na začátku sůl, tak čočka opravdu změkne, vařil jsem již několikrát a je to bašta, vřele doporučuji..:):-))

josef

24. 9. 2012 18:24

Díky za recept:yes:

isindy isindy

5. 3. 2011 08:49

chocolate, děkuji :-K:-K:-K je to pro mě čest, že jsem se u vás tak hezky zabydlela ;-):-D

chocolate

4. 3. 2011 13:28

Ivčo:-K, dnes jsem dělala přesně podle tebe a je to prostě BAŠTA.Ty cibulové kroužky na sypání mě uchvátily a čočka byla měkká cobydup.Fantasticky popsaný a vyloženě vychucený recept.
Děkuji a tisknu jako další Isu recept do sbírky (mmch včera bylo opět Kung pao s mandlemi, ale už to ani nepíšu, bo by tam byly snad jen mé komenty, stejně jako u tvé pizzy).

maris maris

2. 1. 2011 12:11

S bramborami mám stejné zkušenosti jako Eliza, vždycky jsem je do zelňačky vařila zvlášť a každý si je dal na talíř a zalil polévkou /, tady už probíhala na toto téma debata, někdo právě psal, že to nevadí, dala jsem je vařit přímo se zelím a nebylo to ono. Ale jak píše Eliza, záleží i na typu brambor. Od té doby je ale zase vařím zvlášť:-)
Čočku solím taky až nakonec, ale myslím, že osolit na začátku u ní nevadí, protože je vžité, že např. játra se taky nesmí solit, my je grilujeme a někdy je nakládám do směsi koření která sůl obsahuje / a ne málo / a játra jsou krásně měkká. :-)
Každý si asi vybere ten svůj způsob, který mu vyhovuje a chutná. ;-)

Eliza Eliza

2. 1. 2011 11:57

No, s těmi brambory a kysaným zelím je to ale pravda, to už se mi fakt párkrát stalo. Byly jakoby tvrdé na povrchu a chutnaly jinak, než brambory v polévce obvykle. Možná záleží na druhu brambor, ale už na to raději dávám pozor.
Vodu na luštěniny jsem nikdy solit nezkoušela, tak fakt nevím...Ale tobě věřím...:-)

isindy isindy

2. 1. 2011 11:50

Elizo, solím ji předem - stejně jako třeba fazole :-) a nikdy se mi nestalo, že by mi nezměkla....
to je stejné, jako se říká, že brambory neuvaříš v kyselé vodě třeba spolu se zelím - každý tvrdí něco jiného, já je třeba do zelňačky klidně vařím společně a nemám s tím problém :-)

Eliza Eliza

2. 1. 2011 08:29

Ivo, ty solíš čočku předem? Mě doma učili, že jakékoli luštěniny se solí až uvařené, jinak nezměknou...:-O:-8 Raději to zkoušet nebudu, ale zajímalo by mě, jak to teda je; to jo...;-):-)

http://ceskykulinar.cz/rada/lusteniny---vareni

isindy isindy

1. 1. 2011 19:16

Radko, děkuji :-K
čočku moc často nemíváme, ale na Nový rok je to tradice ;-):-)

Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

1. 1. 2011 19:11

Velmi krasne jidlo,uz dlouho jsem ho nemela jsi mi ho propomnela ale ty nasledky potom.

Jinak ses zase rozjela jak tak koukam i ten pohar je skvelej:-K

Věrka.

1. 1. 2011 17:26

Včera jsme taky měli a dneska polívku, už skoro neni.

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 1. 2011 16:11

Ha, ty už zase jedeš, co?:-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Marie

Další recepty

Tématické fráze: čočka s uzeným příprava čočky čočka na sladko kyselo sladkokyselá čočka čočka na sladko čočka na sladkokyselo jak dlouho vařit čočku jak dochutit čočku jak varit cocku čočka sladkokyselá čočka na kyselo s uzeným masem čočka s uzeným recept čočka příprava jak připravit čočku čočka recept kdy solit čočku dochuceni cocky čočka s uzeným masem recept čočka s uzeným kysela cocka

Suroviny: čočka, bobkový list, koření nové koření, pepř, sůl, cibule, olej, mouka hladká, cukr krystal, ocet, sůl, okurky sterilované, lák okurkový, cibule, mouka hladká, olej, vejce, maso uzené

TopRecepty.cz

Sladkokyselá čočka s uzeným a volským okem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RLKE