

3 - Vaječná amoleta
Suroviny 1 porce
- 3 vejce
- 1/2 balení uzeného lososa (nebo jiná uzená rybička)
- několik růžiček brokolice
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
Postup přípravy receptu
Brokolici uvaříme, ( nejlépe na pařáčku, zachová si svoji barvu a chuť ).
Na pánvi nebo ve woku zahřejeme 2 lžíce oleje, přidáme lososa kterého jsme natrhali v ruce a růžičky brokolice.
Necháme chvilku prohřát a zalijeme lehce osolenými vejci, které jsme si předem rozmíchali v misce.
Necháme chvilku smažit, ( okraje amolety oddělujeme od pánve, abychom ji mohli lehce přehodit ) a amoletu přehodíme. ( Kdo má strach může použít spodní talíř )
Chvilku opečeme druhou stranu a lehká večeře je hotová. Podáváme s vařeným bramborem.
Poznámka od kuchařky
Tato lehká a rychlá večeře je hlavně pro Ty kteří přes svátky něco nabrali a to něco chtějí shodit.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu 3 - Vaječná amoleta
-
Existuje Omeleta bez vajec?
-
ludmilaikov: Mě ty názvy taky dlouho nic neříkaly,ale je to přesně tak,jak říkáš
-
Amoleta na Moravě "tlustá" palačinka. Jako dítě jsem slovo palačinka nikdy neslyšela.
Dnes chápu rozdíl takto:
Amoleta (holka krev a mlíko)hrubší těsto (cca 0,6mm)+ pořádná porce např. sladké tvarohové náplně.
Palačinka (anorektická modelka) tenoučké těsto naplněné a načančané čímkoliv, 1ks pokrm spíš pro oko, než pro žaludek
Omeletu vnímám jako vejce s různými ingrediencemi (zelenina,slanina ...), bez mouky, na slano. -
AMOLETA :D to je nazev lool ceskej bazmek
-
Vypadá to moc dobře, určitě vyzkouším. Souhlasím s paní Janou, krásně barevný a lehounký oběd.
-
Vcera jsem vyzkousela a melo to uspech... urcite zase brzy zopakujeme... diky za fajn recept... bodik...
-
Mnam, moc se mi libi... bodik...
-
Takový lehounký, krásně barevný obídek
-
Taky hezký