Drobenka na koláč

Lendiiik Kuchařka:

Pro začátečníky 31 názorů

514
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Suroviny

200 g polohrubé mouky
80 g másla
80 g krupicového cukru
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvičce rozehřejeme cukr a máslo, přisypeme mouku a mícháme dokud se nezačne vše drolit. Necháme vychladnout a poté nasypeme na moučník a pečeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Drobenka na koláč

  • ivca8956 ivca8956

    Už jsem o tomto postupu slyšela, ale nevyzkoušela - až dnes. Díky, super - už nikdy jinak.

    Odpovědět

  • Ludmila Ludmila(neregistrovaná)

    Skvělé! Kde bychom byly nebýt našich líných chlapů :-K

    Odpovědět

  • vikinka09 vikinka09

    Luxusní...:-K,děkuji za rct....jinak už dělat nebudu,nebudu už líná dělat koláč s drobenkou...:-8

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Vyzkoušeno,super:-)

    Odpovědět

  • aries24 aries24

    Jirka:Super........ Lenoch teda nejsem,ale není čas na žmoulání ;-)

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    Drobna rada od lineho chlapa. Nebavi me zmolenku zmoulat, tak to vsechno splacam do krasne koule a nastrouham primo na kolac. Usetrim spoustu casu patlanim spravne velkych kousku a nasledne to na hotovem kolaci vypada krasne symetricky. ;-)

    Odpovědět

  • Jarka Vránová Jarka Vránová(neregistrovaný)

    Hrubou mouku smícháme s moučkovým cukrem.

    Rozpustíme si máslo a přidáme ke směsi mouky a cukru. Je dobré přidat sáček vanilkového cukru, který drobenku provoní.
    Lžící vše promícháme tak, aby se utvořily drobné "žmolky" - drobenka.
    Pak už jí stačí jen posypat připravený koláč a dát zapéct.

    Odpovědět

  • Iva Iva(neregistrovaná)

    Výborná,ode dneška nebudu dělat jinak.

    Odpovědět

  • Kristýna Kristýna(neregistrovaná)

    super dekuji :):yes:

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Tak jsem k tumuto receptu přidala lžíčku medu, ja píše Dana. A to je úplně perfektní, krásně křupavá. Díky za recept. :-p

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Taky dělám drobenku z vychlezeného másla a dávám ještě žloutek, pak se nedrobí a zůstane krásně křupavá a drží pohromadě;-)Ale takhle to určitě vyzkouším;-)

    Odpovědět

  • Haanncca Haanncca(neregistrovaná)

    :-O páni, opravdu výborná!!!:-p a rychlá ;-)

    Odpovědět

  • Michaela Michaela(neregistrovaná)

    Super vychytávka, opravdu to funguje ;-):-8 Právě jsem vyzkoušela.

    Odpovědět

  • PaniJana PaniJana

    :-)) Uděluji bodík, od dneška jinou drobenku dělat nebudu, je to rychlovka a vypadá úžasně!

    Odpovědět

  • moma33 moma33

    Tak jsem ji právě vyzkoušela,byla jsem mile překvapena:-)):yes:Vždy jsem ji dělala z vychladlého másla,mohu doporučit:yes:a autorce děkuji:-K

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo