Polévka z hlívy ústřičné, chilli papriček a řapíkatého celeru

varilamyskakasicku Kuchařka:

Polévky 12 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

350-400 g hlívy ústřičné
2 PL sádla
1000 ml vývaru (bujonu)
3 PL hladké mouky
2 barevné chilli papričky
1-2 cherry rajčátka
drcený kmín
4 stroužky česneku
čerstvá majoránka
červená gulášová paprika
2 jarní cibulky
1 větší červená paprika
3 stonky řapíkatého celeru
petrželka nebo libeček
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu si očistíme a nakrájíme na vetší proužky. Stonky celeru s větší červenou paprikou pokrájíme na menší kousky. Cibulku, cherry rajčátka a mix chilli papričku pokrájíme nadrobno.

  2. Hlivu vložíme do hrnce a na rozpálené sádle hlívu orestujeme na zpěněné pokrájené cibulce. Přidáme červenou gulášovou papriku, drcený kmín, zamícháme a zalijeme vše vývarem a dáme vařit.

  3. Po chvíli přidáme pokrájený řapíkatý celer, pokrájenou červenou papriku, cherry rajčátka, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Mezitím si připravíme jíšku z mouky a sádla a přidáme ji zavařit do polévky. Polévku ochutíme ještě čerstvou promnutou majoránkou, dosolíme a opět povaříme. Zdobíme petrželkou nebo libečkem. Podáváme s pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Polévka z hlívy ústřičné, chilli papriček a řapíkatého celeru

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo