Polévka z hlívy ústřičné, chilli papriček a řapíkatého celeru

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Polévky 12 názorů

Suroviny

350-400 g hlívy ústřičné
2 PL sádla
1000 ml vývaru (bujonu)
3 PL hladké mouky
2 barevné chilli papričky
1-2 cherry rajčátka
drcený kmín
4 stroužky česneku
čerstvá majoránka
červená gulášová paprika
2 jarní cibulky
1 větší červená paprika
3 stonky řapíkatého celeru
petrželka nebo libeček
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu si očistíme a nakrájíme na vetší proužky. Stonky celeru s větší červenou paprikou pokrájíme na menší kousky. Cibulku, cherry rajčátka a mix chilli papričku pokrájíme nadrobno.

  2. Hlivu vložíme do hrnce a na rozpálené sádle hlívu orestujeme na zpěněné pokrájené cibulce. Přidáme červenou gulášovou papriku, drcený kmín, zamícháme a zalijeme vše vývarem a dáme vařit.

  3. Po chvíli přidáme pokrájený řapíkatý celer, pokrájenou červenou papriku, cherry rajčátka, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Mezitím si připravíme jíšku z mouky a sádla a přidáme ji zavařit do polévky. Polévku ochutíme ještě čerstvou promnutou majoránkou, dosolíme a opět povaříme. Zdobíme petrželkou nebo libečkem. Podáváme s pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polévka z hlívy ústřičné, chilli papriček a řapíkatého celeru

Tématické fráze: jak zavařit papričky zavařování hlívy zavařování hlívy ústřičné jak zavařit chilli papričky řapíkatý celer recepty jak zavarit celer polévka z hlívy ústřičné a zelené papriky polévka z hlívy jak zavařit hlivu nakládání hlívy ústřičné jak zavarit chili papricky jak varit rapikaty celer zaváření řapíkatého celeru hlíva ústřičná zavařování hlíva ústřičná polévka s červenou paprikou zavařování hlívy ústřičné recepty z hlívy ústřičná zavařovaní řapíkatý celer polévka s červenou s paprikou recept polévka z hlívy ústřičné polévky recepty

Zapomněl/a jsem heslo