Ovesno-vločkové hrudky
Recept ještě nebyl hodnocenNa pánvi si na tuku oprahnu ovesné vločky. Nechám je vychladnou. Zamíchám tam ost. ingredience ( vejce, cukr, pdp, rozinky, ořechy, kokos, rum a jablka nakrájená na malé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na pánvi si na tuku oprahnu ovesné vločky. Nechám je vychladnou. Zamíchám tam ost. ingredience ( vejce, cukr, pdp, rozinky, ořechy, kokos, rum a jablka nakrájená na malé…
Všechny ingredience smícháme dohromady a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve vyhřáté troubě na 160°C asi 20-25 minut.
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, vyložíme na plátky nakrájená jablka, posypeme ořechy, rozinkami a zalijeme vejci rozšlehanými s hladkou moukou a cukrem. Pečeme…
Do mísy nasypeme obě mouky, cukr, 3 vejce, kvásek, mléko, rozpuštěné máslo, tekutý med. Vařečkou promícháme, vypracujeme vláčné těsto a zaprášíme pol. moukou. Těsto…
Vše smícháme dohromady a necháme 30 min "bobtnat".Z těsta tvarujeme kuličky, které vyskládáme na pečící papír, uplácneme a vytvarujeme do sušenek. Lze si to…
Nastrouhaný Hermelín utřeme se změklým máslem, nakonec přidáme nastrouhaná jablka a promícháme. Mažeme na kolečka rohlíků nebo bagety a zdobíme vlašským ořechem nebo…
Z hrubé mouky, vejce a trochy studené vody vypracujeme nudlové těsto (viz recepisy na nudlové těsto). Povoláme příslušného svalovce a na místo zašívání se ve fitku…
Všechny ingredience si dáme do kastrůlku(kromě vajíčka), rozmícháme, dáme vařit, až opražit. Hmotu necháme vychladnout a pak do ní dáme vajíčko, umícháme a na plech…
Dýni nastrouháme nahrubo, zalijeme vodou, přidáme sirup a citronovou šťávu a při mírné teplotě dusíme do měkka.Potom rozmixujeme na hladké pyré a necháme zchladnout.Do…
ořechy rozemeleme nebo namixujeme-nemělo by být na jemno (já mixovala v Thermomixu R6),rozinky rozemeleme, k rozinkám přisypeme ořechy, skořici, 50g sirupu a zamícháme. …
Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a olejem do pěny, zvlášť vyšleháme bílky s cukrem. Spojíme, přidáme mouku, kypřící prášek, mletou kávu a mléko. Pečeme v dortové…
Vše na těsto zpracujeme, zabalíme do folie a necháme 2 hodiny odpočinout.Mezitím oloupeme jablka a nakrájíme na tenká půlkolečka nebo nastrouháme na velkém slzičkovém…
Lilek pokrájejte na centimetrové plátky, rozložte na tác a posolte. Nechte klidně hodinu vypotit, pak opláchněte, vyždímejte a papírovou utěrkou důkladně vysušte. Dýni…
Z libovolných ořechů nejprve připravíme ořechové máslo (je možné použít i kupované, kvalitní je ale velmi drahé a levnější burákové má v sobě obvykle přidaný palmový…
Z múky, masla, orechov, cukru a soli vymiesime cesto. Rozdelíme na 2 časti, väčšiu a menšiu časť. Z väčšej časti vyvaľkáme plát do okrúhlej formy tak, aby sme urobili i…
Na lžíci másla opražíme nahrubo sekané ořechy nebo mandle a necháme vychladnout.Zbylé máslo utřeme s cukrem (nerozpustí se ), přidáme vejce a našleháme do pěny.…
Mixérem smícháme do hladka mouku, cukr, mléko a vajíčka. Těsto necháme na pár minut odpočinout. Na pánvi zahřejeme olej a naběračkou vlijeme na pánev těsto. Každou…
Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, mléko, marmeládu a ostatní přísady. Těsto nalijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté…
Na pánvi opražte v trošce másla ořechy. Přidejte na kostičky nakrájená jablíčka a mletý mák, orestujte. Přidejte brusinky, podlijte troškou vody a nechte pár minut …
Suroviny smícháme dohromady, lžičkou děláme na pečící papír kopky, upravíme, nahoru dáme ořechové jádro a sušíme na 100°C dorůžova.
Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 10 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu…
Piškot: Heru, kakao, vodu a cukr svaříme, do chladného zamícháme žloutky, mouku , prášek do pečiva a sníh. Vylejeme na plech a na těsto lžící dáváme sněhové kopečky. …
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Co se zásobami hub? Zkuste rychlou smaženici, tradiční kulajdu nebo bedlové řízky
Cukrář Josef Maršálek: Kostka ve skluzu už nefrčí, trendem jsou koláče a babiččiny buchty
Jáhly dříve sloužily jako surovina pro výrobu kořalky. Lepší jsou ale v kaši, polévce nebo v jahelníku!