Karlovarský knedlík
Recept ještě nebyl hodnocenVýborná česká příloha k mnoha omáčkám i pečením je karlovarský knedlík. Recept je hezky rozepsaný pro ty, kdo knedlík vaří poprvé. Zkuste použít potravinářskou fresh…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 066 kJ / 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,20 g |
Tuky | 6,00 g |
– nasycené | 2,40 g |
– nenasycené | 3,40 g |
–– mononenasycené | 2,40 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 40,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Výborná česká příloha k mnoha omáčkám i pečením je karlovarský knedlík. Recept je hezky rozepsaný pro ty, kdo knedlík vaří poprvé. Zkuste použít potravinářskou fresh…
Pokud máte doma nějak podezřele moc přezrálých banánů, řešení, jak je zpracovat je jednoduché. Máme pro vás skvělý recept na banánový chlebíček okořeněný muškátovým…
Mrkev je zdravá a chutná zelenina a její nasládlá chuť s měkkým a šťavnatým vepřovým masem je skvělou kombinací. Zahuštění máslovou jíškou dodá lahodnou chuť a společně…
Rychlé, jednoduché a spolehlivé recepty jsou dobrým řešením nejen tehdy, když máme málo času. Sáhneme po nich, když potřebujeme něco chutného pro návštěvu, co se…
Chcete oživit vcelku fádní sekanou novými prvky? Naplňte ji vaječnou směsí, kvalitní uzeninou a kapií. Pak dobře upečte a servírujte s vhodnou přílohou. Práce navíc se…
Připravte si do zásoby několik skleniček domácí paštiky, kterou si vychutnáte nejen doma, ale hodí se i na chalupu či jako svačina na výlet. Když při výrobě použijete…
Dušenou mrkev s bramborem a masem si většina z nás pamatuje jako školní jídlo nevalné chuti. Pojďme společně napravit tomuto jídlu reputaci. Připravte ho podle našeho…
Pomalu pečené kuře s nádivkou a kapustičkami je dobrota na nedělní oběd. Díky nízké teplotě a pomalému pečení zůstane v mase více šťávy. A díky mřížce se maso nikde…
Tradiční lasagne, ve kterých se střídají dvě omáčky, červená s masem a bešamelová se sýrem, jsou velmi oblíbené. Pokud máte dostatek času, můžete připravit pláty lasagní…
Vláčná a kyprá nádivka nesmí na velikonoce chybět. Receptů na nádivku je spoustu, vyzkoušejte třeba tuto ze strouhanky a vařených vajec, s vůní muškátového oříšku. Na…
Využijte sezonu chřestu naplno! Tento vynikající recept zapečeného chřestu se šunkou je velmi rychlý a jednoduchý na přípravu. Bylo by škoda si na této křehké jarní…
Špenát a vařená vejce neodmyslitelně patří k Velikonocům stejně tak, jako sváteční věnec. Toto pak dalo spojení v krásný slaný věnec z listového těsta, který zajisté…
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a prořízneme do ní kapsu, do které vložíme sušené švestky. Maso upevníme špejlí, obalíme v drceném pepři, osolíme a opečeme po všech…
Maso, játra a špek 2 x umeleme spolu s cibulí a česnekem a přidáme koření, vejce a brusinky. Formu na chlebíček vyložíme anglickou slaninou, naplníme paštikou,…
1. Troubu předehřejeme na 180°Ca bochníkovou pečící formu (vel. 31x11 cm) vymažeme máslem a vysypeme mouku. 2. V kuchyňském robotu utřeme máslo a cukr do pěny. 3.…
Nejdříve připravíme krupicové odpalované těsto na noky: 200 ml mléka svaříme s 1 lžící másla, špetkou soli a muškátového květu.Přidáme dětskou krupičku a mícháme tak…
Jste - li příznivci bezmasé stravy, jistě uvítáte recept, který na 100 % splňuje zásady tohoto způsobu stravování. Připravte si vegetariánskou, či veganskou verzi…
Ze známého amerického seriálu k nám také pronikly sladké nadýchané donuty. Jsou velmi podobné našim tradičním koblihám. Donut vykrojíme z kynutého těsta, usmažíme v…
Na oleji poprazime nakrajanu cibulu a pridame mlete maso, orestujeme, trosku osolime a okorenime, pridame mletu skoricu, nechame podusit 10 minut, pridame podrvene…
Francouzský toust (toast) je velice jednoduchý způsob, jak z mála surovin rychle vytvořit prima sladkou snídani nebo večeři. Stačí mít doma zbytky staršího sladkého…
1) Troubu předehřejte na 180 stupňů. Dortovou formu (24 cm)vymažeme olejem a vysypeme kokosem. Cukr přesypeme do větší mísy, přidáme olej a postupně vajíčka. Zamícháme a…
Lasagne jsou skvělé zapečené těstoviny italského původu. V tomto receptu připravíme jejich jednodušší formu. Oblíbený druh těstovin, třeba kolínka, doplníme omáčkou z…
Do uvařené kávy dáme med a cukr, necháme přejít varem a dáme vychladit. V míse rozšleháme vejce a za stálého míchání přiléváme olej. Pak postupně vařečkou přimícháme…
Hovězí maso nakrájíme na kousky cca 2x2cm, osmahneme na sádle, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme zeleninou – nakrájenou na větší kousky a dusíme nejméně 2…