Čokoládovo-cuketový řez

Ivana K. Kuchařka: Ivana K.

Doba přípravy: 1 hodina (včetně doby pečení) Moučníky , Řezy 0 názorů

Suroviny

Na korpus:
500 g cukety
100 g hořké čokolády (min. 50% kakaa)
2 vejce
100 g třtinového cukru
150 ml 12% smetany
50 ml slunečnicového nebo řepkového oleje
150 g hladké celozrnné špaldové mouky
špetka soli
lžička jedlé sody
1/2 prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
150 g směsi ořechů a semínek (použila jsem mandle, lískové a vlašské ořechy, slunečnicová a chia semínka)
Na dohotovení:
150 g hustého bílého jogurtu (smetanový nebo řecký)
150 g zakysané smetany
domácí rybízový džem
lístky čerstvé máty
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu omyjeme a nastrouháme nahrubo. Čokoládu rozpustíme ve smetaně a po vychladnutí přidáme k cuketě. Dále přidáme vejce, cukr, olej a promícháme. Pak přisypeme mouku, jedlou sodu, kypřící prášek, kakao a špetku soli. Vytvoříme kompaktní těsto, do kterého nakonec vmícháme asi 100 g nahrubo posekaných ořechů a mandlí, slunečnicová a chia semínka. Těsně před pečením ještě posypeme povrch těsta zbytkem ořechů a semínek.

  2. Dáme péct na menší plech vyložený pečícím papírem na cca 160 stupňů a pečeme asi 50 minut. Vyzkoušíme špejlí. Těsto je po upečení díky čokoládě lehce mazlavé a díky cuketě pěkně vláčné.

  3. Necháme vychladnout a každou porci pak potřeme rybízovým džemem, přelijeme směsí bílého jogurtu a zakysané smetany a zdobíme lístkem máty.

Poznámka

Nemusíme dělat jenom jako řezy na plech, ale klidně i do kulaté dortové formy nebo do formy na biskupský chlebíček.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čokoládovo-cuketový řez

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo