Propletená dobrůtka

Beetty Kuchař: Beetty

Doba přípravy: 90 minut Moučníky , Kynuté 8 názorů

Suroviny

50 dkg pol. mouky
3 dkg droždí
2 žloutky
sůl
10 dkg rozp. másla,
trochu oleje
2 dcl mléka
5 dkg mouč. cukru
1 lžíce citr. šťávy
Náplň:
2 celá vejce
20 dkg roztajené čokolády,
20 dkg posekaných ořechů – zamíchat
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z vykynutého těsta udělat 3 bochánky, z každého 1 placku a na ni náplň.

  2. Zatočit jako roládu, pak je dát vedle sebe a stočit do pletence, nechat ¾ hod kynout na plechu.

  3. Péct pomazané vejcem na horkovzduch 150°C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Propletená dobrůtka

  • Jikotka Jikotka

    magdalenka:Souhlasím s tebou,recept by se měl v tomto směru opravit,jinak těsto je výborné,dobře se s ním pracuje :yes:

    Odpovědět

  • Pája Pája(neregistrovaná)

    :-8 áha děkuju za obrázek.. koukám, že jsem měla úplně jinou představu, ale je to super.:-K ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Laďka: nechala si sa zviesť zavádzajúcim názvom...:-))
    Autorka by názov mohla upraviť...

    Odpovědět

  • Laďka Laďka(neregistrovaná)

    magdalenka: ajóó, nojóó :-)) žádné PROPLÉTÁNÍ, jenom MOTÁNÍ. Tak to jsem to teda já celé zamotala (nebo pRomotala ?):-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Laďka: ak dobre čítam, v recepte sú 3 záviny - rolády, položené vedľa seba. Teda žiadne PREPLETENCE.

    Odpovědět

  • Laďka Laďka(neregistrovaná)

    Pája: mrkni sem, ať máš představu, jak vypadá
    http://www.toprecepty.cz/recept/7750-slovensky-pud...

    Odpovědět

  • Beetty Beetty(autor receptu)

    Sušené droždí? S tím bohužel zase nemám zkušenosti já, ale na druhou stranu si říkám, proč by nešlo použít, zkusila bych to :-)

    Odpovědět

  • Pája Pája(neregistrovaná)

    Přestože recept nemá foto, tak musím říci, že mě zaujal...Mám sto chutí se do něj někdy pustit. Pořád se bojím kynutých buchet.. vždycky peču jen štrůdly, bábovky a jiné lité.:-))Tak si říkám, že bych se taky měla trochu "odvázat" a čokoládu miluji :-*. Myslíte, že by šlo použít sušené droždí? Jak říkám, jsem začátečník:-)

    Odpovědět

TIP dne na email

Tématické fráze: propletený závin z listového těsta štrudl propletený jak motat jidase propletena buchta lité štrudle kynute propletene kynuté pletence jak zatocit pletenec kynuty závin propleteny ořechový závin z kynutého těsta stočený do copu jak motat tringel kynute.bulky.s.rozinkami.bez.kynuti propletený štrudl co udělat z vykynutého těsta těsto propletené makový závin stočený propletani strudlu jak upléct cop kynutý recept lité štrudle proplétání u závinů