 
	
Tradiční matesy ze solených sleďů
Recept ještě nebyl hodnocenZnáme je také jako slanečky, které jsou právě ze sleďů nejchutnější. Po naporcování ryby prokládáme kořením a cibulí a následně zalijeme olejem. Po uležení se výborně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 587 kJ / 140 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 18,00 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g | 
| Tuky | 7,60 g | 
| – nasycené | 2,10 g | 
| – nenasycené | 5,50 g | 
| –– mononenasycené | 4,20 g | 
| –– polynenasycené | 1,30 g | 
| ––– omega 3 | 0,20 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 50 mg | 
| Sodík | 40 mg | 
| Sůl | 0,10 g | 
| Sacharidy | 0,00 g | 
| – cukry | 0,00 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
	
			 
	
Známe je také jako slanečky, které jsou právě ze sleďů nejchutnější. Po naporcování ryby prokládáme kořením a cibulí a následně zalijeme olejem. Po uležení se výborně…
	
			 
	
Ryby nakrájíme na proužky, uvařená vajíčka a kyselé okurky na kolečka, cibuli na půlkolečka, kopr nadrobno. Majonézu prošleháme s jogurtem, osolíme, opepříme a všechny…
	
			 
	
Připravte si svačinový rybí salát, oblíbenou retro pochoutku z lahůdkových barů. V tomto receptu jsou použity nakládané zavináče, zelenina a majonéza. Perfektní…
	
			 
	
Filety vložit do studené vody na 1 hod.(ze slaného nálevu propláchnout ve vodě), pak vodu slít a zalít mlékem na 1 hod. Po 1 hod. mléko slít, opláchnout ve vodě a osušit…
	
			 
	
V šupke uvarené zemiaky nakrájame na kolieska. Pridáme narezané slede, odkvapkanú a nakrájanú kapustu, osolíme, okoreníme.Cviklu narežeme na kocky a premiešame s olejom.…
	
			 
	
	
			 
	
Slede očistíme. Soľ zmiešame s korením v lyžici oleja a touto zmesou potrieme ryby. Potom ich obalíme v múke a osmažíme na panvici s maslom a olejom z obidvoch strán. …
	
			 
	
Jablka a cibuli nakrájíme na jemné kostičky, vmícháme do jogurtu, přidáme usekaný kopr, opepříme a mírně osolíme, promícháme a dáme vychladit.Vychlazený jogurtový salát…
	
			 
	
Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzeného sledě zbavíme kůže, hlavy, vnitřností a kostí. Čisté maso z něj spolu se slanečkovými řezy, masem ze zavináče…
	
			 
	
Vše nakrájíme na menší kostičky, jablka ani ryby neloupu, poměr zrovna podle toho, kolik čeho mám. Promíchat se smetanou a dochutit solí, pepřem. Podáváme s pečivem.
	
			 
		
	
			 
		
	
			