

Herinkový salát
Suroviny
- 7 brambor
- 3 ks řezů ze slanečků v oleji
- 1 velký zavináč
- 1 uzený sleď
- 1 krabička sardinek
- 1 tuba sardelové pasty
- 1 středně veliká cibule
- 2 kyselé okurky
- (olej ze sardinek a slanečkových řezů)
- zálivka:
- voda
- ocet
- cukr
- sůl
Postup přípravy receptu
Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Uzeného sledě zbavíme kůže, hlavy, vnitřností a kostí. Čisté maso z něj spolu se slanečkovými řezy, masem ze zavináče a sardinkami nakrájíme nadrobno. Kyselé okurky a zeleninu ze zavináče také drobně nakrájíme, cibuli nastrouháme.
Vše zamícháme, přidáme sardelovou pastu, olej ze sardinek a trochu oleje ze slanečkových řezů.
Zalijeme zálivkou z vody, octa a cukru a opatrně osolíme a necháme odležet.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Herinkový salát
-
Takže my děláme herinkový salát takhle, ve sladkokyselém nálevu uvaříme kořenovou zeleninu s bobkovým listem a novým kořením,když vychladne zalijeme jím nakrájené slanečky a přidáme smetanu nebo šlehačku, jíme k tomu brambory na loupačku.
-
Výborný salát, má takový říz, že každého postaví na nohy
+
-
Vašku, dej to tady jako recept, takhle se bojím, že to zanikne a určitě vych to vyzkoušela. Teda a to tvoje orosené pivíčko na diskusi
hned bych si dala!
-
U nás děláme "Hering,Schmaus". Recept je Rakouskej a přivezl jej tatínek po válce(1945),když byl v Alpách totálně nasazenej v opravně letadel. Bylo to jediné jídlo,které se tam dostalo bez potravinových lístků.DĚLÁME HO JAKO horalé zcela običejně.
Vařené brambory(na kostičky).Nakrájí se herinek(slaneček,matejs-dost)okurka také na kostičky a pouze nakrájená cibule.Vše se osolí,opepří,dá se ocet dle chuti a trochu zaleje pácem z ookurek.Nakonec se vmíchá trochu oleje.