Herinkový salát

www.toprecepty.cz Kuchař:

Saláty 4 názory

21

Suroviny

7 brambor
3 ks řezů ze slanečků v oleji
1 velký zavináč
1 uzený sleď
1 krabička sardinek
1 tuba sardelové pasty
1 středně veliká cibule
2 kyselé okurky
(olej ze sardinek a slanečkových řezů)
Zálivka:
voda
ocet
cukr
sůl
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Uzeného sledě zbavíme kůže, hlavy, vnitřností a kostí. Čisté maso z něj spolu se slanečkovými řezy, masem ze zavináče a sardinkami nakrájíme nadrobno. Kyselé okurky a zeleninu ze zavináče také drobně nakrájíme, cibuli nastrouháme.

  3. Vše zamícháme, přidáme sardelovou pastu, olej ze sardinek a trochu oleje ze slanečkových řezů.

  4. Zalijeme zálivkou z vody, octa a cukru a opatrně osolíme a necháme odležet.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Herinkový salát

  • Irrena Irrena

    Takže my děláme herinkový salát takhle, ve sladkokyselém nálevu uvaříme kořenovou zeleninu s bobkovým listem a novým kořením,když vychladne zalijeme jím nakrájené slanečky a přidáme smetanu nebo šlehačku, jíme k tomu brambory na loupačku.:-p

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Výborný salát, má takový říz, že každého postaví na nohy:yes: +

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Vašku, dej to tady jako recept, takhle se bojím, že to zanikne a určitě vych to vyzkoušela. Teda a to tvoje orosené pivíčko na diskusi:-p:-p hned bych si dala!:-D

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    U nás děláme "Hering,Schmaus". Recept je Rakouskej a přivezl jej tatínek po válce(1945),když byl v Alpách totálně nasazenej v opravně letadel. Bylo to jediné jídlo,které se tam dostalo bez potravinových lístků.DĚLÁME HO JAKO horalé zcela običejně.:-p Vařené brambory(na kostičky).Nakrájí se herinek(slaneček,matejs-dost)okurka také na kostičky a pouze nakrájená cibule.Vše se osolí,opepří,dá se ocet dle chuti a trochu zaleje pácem z ookurek.Nakonec se vmíchá trochu oleje.:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo