Tvarohové noky s jahodami a zakysanou smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenKdo si netroufá na ovocné knedlíky, máme tu pro něj jednodušší variantu. Tvarohové nočky připravíme z rohlíků a poté vaříme ve vodě. Při servírování je doplníme sladkými…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kdo si netroufá na ovocné knedlíky, máme tu pro něj jednodušší variantu. Tvarohové nočky připravíme z rohlíků a poté vaříme ve vodě. Při servírování je doplníme sladkými…
Do mísy prosejeme mouku,osolíme, nastrouháme máslo a přidáme zakysanou smetanu. Vytvoříme těsto, zabalíme do fólie a dáme do chladna nejméně na 3 hodiny, ale čím déle,…
Exotické pokrmy a chutě jsou skvělou příležitostí, jak se alespoň na chvíli přenést do jiné země. Tento recept na ostrou polévku vám přiblíží chutě Asie a přinese vám…
Tento výborný dezert připravíme během chvilky. Jemný pudinkový krém ochucený banány a sladkým kaki můžeme podávat ozdobený kopečkem šlehačky a posypaný strouhanou…
Tento dip připravíme z avokáda a sýra s modrou plísní. Obě chuti doplňuje pálivá paprička, kterou zjemní zakysaná smetana. Dip podáváme s kukuřičnými chipsy nebo…
Chystáte slavnostnější večeři a nevíte jaký předkrm zvolit? Sáhněte po terince, která nemusí být nutně jen masová, připravit ji můžete i z kozího sýra a sušených rajčat.…
Poctivá fazolová polévka je velmi oblíbenou polévkou a s kouskem pečiva ji můžeme podávat i jako hlavní chod. Obzvlášť, pokud do ní přidáme kousek voňavé klobásy nebo…
Variací na hamburgery je spousta. V tomto receptu vám přinášíme krůtí hamburger s jarní cibulkou a olivami. Mezi bulky pak spolu s opečeným masem patří okurková…
Z kysaného zelí vymačkáme vodu (tu vypijeme nebo použijeme jinak). Pokud je zelí moc kyselé, propláchneme ho a překrájíme na menší kousky.Okurku a cibuli nakrájíme na…
Na tento dortík můžeme využít z mrazáku všechny zbytky ovoce ze zahrádky, nebo si ovoce koupíme. Množství ovoce i smetany si můžeme měnit dle svých potřeb. Na tomto…
Jednoduchý dezert se smetanovým krémem vykouzlí prázdninovou atmosféru i uprostřed rušného pracovního týdne. Zastavte se a vychutnejte si chvilku pohody.
Rychlá večeře do pár minut, po které se budete olizovat až za ušima. To jsou tyto zapečené fazolové lusky. Nejlepší na tom je, že nezašpiníte moc nádobí, neztratíte moc…
Vláčná kefírová buchta je upečená rychle a její přípravu zvládne i úplný začátečník. Politím čokoládovou polevou se zakysanou smetanou buchta získá osvěžující chuť.
Čočku, předem namočenou ve studené vodě, slijeme. Přilijeme vývar, přidáme koření, bobkový list a vaříme do měkka.Po uvaření scedíme a necháme vychladit.Tresku…
Máslový koláč s čokoládovou polevou, plný sušených švestek a brusinek, ozdobený strouhanými oříšky a šlehačkou, je ideální sladkou tečkou za nedělním obědem. Nejlépe si…
Na teplé letní dny se hodí k přípravě snadné, rychlé a svěží jídlo. Přesně takovým jsou tyto smažené kuřecí kousky v těstíčku s restovanou zeleninou. Zelenina ze…
Oblíbeným masopustním, nebo také velikonočním, cukrovím jsou fánky, zvané též boží milosti a připravují se jako pohoštění pro koledníky. Většina z nás je zná smažené,…
Pomazánky jsou dobrou volbou jako rychlá svačina, nebo večeře. Postačí na ně pár surovin a během pár minut je hotovo. Pomazánka z čerstvého sýra je příjemně svěží a její…
Krémová smetanová omáčka s kuřecím masem zachutná dětem i dospělým. Vyladěná chuť omáčky a jemné dobře podušené maso bude skvělá volba k těstovinám i knedlíkům. Zkuste…
Suroviny na těsto zpracujte rukama a nechte 15 minut odpočinout v lednici. Mezitím nakrájejte jablka na malé kostičky 1x1cm (strouhaná jablka pustí moc šťávy). Brusinky…
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu a předehřejeme na 160 °C.Sypké suroviny na těsto promícháme v míse a pak přidáme vejce, olej a…
Zapečené kuřecí maso se sýrem je skutečná rychlovka. Navíc je to jídlo velmi variabilní. Můžeme měnit koření i druhy sýra. Pokaždé bude mít pokrm jinou chuť a pokaždé…
Troubu v dostatečném předstihu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte máslem a vysypte moukou, přebytečnou odstraňte.Všechny sypké ingredience na těsto (mouku, prášek do…
Marinovaný losos je typická chuťovka spíše pro severské země. Zkuste si jej připravit i vy doma, k večeři nebo na významnou oslavu. Filet lososa je naložený 3 dny v…