

Medovník podle Kačky
Suroviny
- TĚSTO:
- 250 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 30 g Hery
- 1 vejce
- 2-3 lžíce medu
- 1 lžička jedlé sody
- KRÉM:
- 150 g moučkového cukru
- 2 ks zakysané smetany
- 2 ks sladké šlehačky (ke šlehání)
- OZDOBENÍ:
- 100 g strouhaného perníku
Postup přípravy receptu
Do vodní lázně dáme máslo, vejce, med, cukr a vše zahříváme. Přidáme jedlou sodu a postupně přisypáváme hladkou mouku až se vymícháme do husté hmoty. Přendáme na pomoučněný vál a propracujeme.
Z těsta vyválíme šest slabých placek ze kterých podle spodní části dortové formy nebo podle poklice od hrnce vykrojíme kola, pečeme na 180°C 4-5 minut. !! PLACKY JSOU PO UPEČENÍ TVRDÉ !!
Dáme si do mísy 2 ks šlehačky a ručním šlehačem rozšleháme. Přisypeme moučkový cukr a 2 zakysané smetany a vše rozšleháme.
Každou placku nejprve potřeme krémem a posypeme nastrouhaným perníkem. Takto na sebe naskládáme všechny placky. Krémem potřeme i horní stranu a boky medovníku a také posypeme. Dort zabalíme do potravinové folie a necháme ho v chladu 24 hodin odležet.
Poznámka od kuchařky
Vodní lázeň uděláme tak že si třeba vezmeme kastrol do něj nalijeme do půlky vodu a do vody dáme nějakou misku která se nám bude dobře držet a pak jen postupujeme dle receptu.
Tento recept je opravdu osvědčený a všem moc moc doporučuji.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Medovník podle Kačky
-
známe ... jen děláme ještě s krémem ze salka ... a na pláty jsou to hodně podobné recepty ;)
-
Kačko, medovník jsem upekla a druhý den jsme ho celý snědli. Dříve jsem dělala ze salka - móóóc
sladký. Tento se šlahačkami je lehký, ty tvrdé placky krásně nasáknou. Dortík je měkkounký, nadýchaný, je to mňamka. Dík
-
LuciLuci: také dělám medovník, a placky jsou po upečení tvrdé, ale když je promažu, opravdu změknou. A čím víc se nechá uležet, tím je lepší
-
fotky se použivaji svoje .....
-
no i ten recept se mi moc nezda,jen tak ta tvrda placka nezmekne jen tim kremem.
Opravdu bych rada videla ten tvuj vytvor -
...až na tie cudzie fotky
-
Medovník může ýt opravdu dobrý, myslím že tím krémem pláty navlhnou a nebude tak sladký jako ze salka
-
taky koukam ze nepouzivas ani zadny sirup po kterem ty platy zmeknou,tak myslim ze ani po 2 dnech nebude moc k jidlu.
-
medovnik miluju ale tady ten krem mi prijde jako na ovocne rezy.davam prednost z karamelu.(z kondenzovaneko mleka)ale jinak parada
-
Kačenka, recept osvedčený byť môže, ale my tu dodržujeme aj osvedčené pravidlo : fotky len svoje, nekopírujeme cudzie fotky
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQOKrmQhAy...
http://www.medova.eu/thumb/medovnik.jpg