Kuřecí špízy teriyaki s pórkem
Recept ještě nebyl hodnocenV malém rendlíku jsem kromě škrobu smíchala všechny přísady na marinádu a přivedla k varu. Chvíli jsem směs vařila, dokud se nerozpustil cukr. Potom jsem do směsi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V malém rendlíku jsem kromě škrobu smíchala všechny přísady na marinádu a přivedla k varu. Chvíli jsem směs vařila, dokud se nerozpustil cukr. Potom jsem do směsi…
Hovězí maso dvakrát jemně umeleme . Vepřové maso umeleme nahrubo, šablona s otvory č. 5 - 6 mm. Uzené maso umeleme pokud možno najemno . Vepřové a hovězí maso…
Filety nakrájíme podélně na proužky cca 1,5-2cm široké a 10cm dlouhé. Půlku sušeného rajčete nebo celou olivu omotáme proužkem ryby, postupně napíchneme na špejli 4…
Vepřové maso nakrájíme na kostky. Osolíme ho, opepříme a posypeme ho trochou červené papriky. Nakrájíme papriku a cibuli.Na špejli nožem uděláme ,, špičku" a…
Plátky krkovičky omyjeme, osušíme, pouze hřbetem ruky mírně naklepeme.V misce dobře promícháme hrubozrnnou hořčici se sušenými rajčátky, která již obsahují i česnek,…
Upečeme dva kulaté korpusy, které rozřízneme. Na dort použijeme jen dva nebo tři pláty, dle požadované výšky dortu. Zbytek si necháme stranou na punčovinu. Korpusy…
Vepřové maso nakrájíme na malé tenčí plátky, které mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením - promneme a necháme chvilku odležet. Zatím klobásku…
Z lososa stáhneme kůži (jde to lehce), osolíme a nakrájíme na kostky asi 2x2 cm. V misce smícháme sezam, římský kmín nadrcený v hmoždíři nebo mletý, chilli a nasekané…
Jako první jsem připravila těsto. V míse jsem smíchala všechny suroviny na těsto a promíchala nožem, aby se těsto zbytečně nezahřívalo. Na zadělání těsta ručně, pak…
Jaká by to byla oslava, bez kytice pro oslavence. Zejména muže potěší jedlá kytice připravená z různých druhů trvanlivých klobás, růžiček květáku a brokolice, ředkviček…
Potěšte své blízké netradiční kyticí z ovoce – ideální volbou pro ty, kdo příliš neocení klasické řezané květiny. Je krásná na pohled, snadná na přípravu a hlavně…