Postup přípravy
Krok 1: Přezrálé jablko nakrájíme na kousky (včetně jadřince, vykrojíme jen bubáka a utrhneme stopku) a vložíme ho do klasické zavařovací sklenice.
Přidáme menší hrsku rozinek, zalijeme převařenou vodou, zakryjeme víčkem a necháme v teple kvasit. Během kvašení můžeme párkrákt lžící promíchat.
Naložila jsem ve čtvrtek večer, v neděli ráno bylo vykvašeno. Krok 2: Fermentovaná voda je plná bublinek a šumí (je vidět na fotce). Scedíme ji, část použijeme, zbytek můžeme uschovat v lednici, kde pár dnů vydrží beze změn. Krok 3: Než vznikne kvásek, který sám vykyne těsto, je třeba ho 2x nakrmit:
110 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky necháme v teple zdvojnásobit objem. U nás to trvalo 3,5-4 hodiny. Krok 4: K vykvašené směsi přidáme dalších 100 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky, dobře rozmícháme a po vykvašení (cca 5-8 hodin, podle okolního tepla) vše použijeme na zadělání těsta na chleba.
Přidáme menší hrsku rozinek, zalijeme převařenou vodou, zakryjeme víčkem a necháme v teple kvasit. Během kvašení můžeme párkrákt lžící promíchat.
Naložila jsem ve čtvrtek večer, v neděli ráno bylo vykvašeno. Krok 2: Fermentovaná voda je plná bublinek a šumí (je vidět na fotce). Scedíme ji, část použijeme, zbytek můžeme uschovat v lednici, kde pár dnů vydrží beze změn. Krok 3: Než vznikne kvásek, který sám vykyne těsto, je třeba ho 2x nakrmit:
110 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky necháme v teple zdvojnásobit objem. U nás to trvalo 3,5-4 hodiny. Krok 4: K vykvašené směsi přidáme dalších 100 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky, dobře rozmícháme a po vykvašení (cca 5-8 hodin, podle okolního tepla) vše použijeme na zadělání těsta na chleba.
Zveřejněno 25. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kvásek z fermentované ovocné vody
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5v4Y
Moje poznámka
Kvásek z fermentované ovocné vody
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5v4Y
Nejnovější recepty
Brynzové halušky
Přidáno před 2 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 6 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 7 hodinami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 17 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 17 minutami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 18 minutami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 34 minutami
Tiramisu od Itala
Chasti před 40 minutami
Krupicová kaše
Lida.Rose před 1 hodinou
Romadurová pomazánka
kulaslf před 2 hodinami
Rychlá polévka s krupicovými nočky od M.D.Rettigové
Diesel před 2 hodinami
Indická čočka s batáty
micurka před 5 hodinami
Celozrnné housky
Manik před 5 hodinami
Margot koláč s jablky
jestedka před 7 hodinami
Tématické fráze:
kvasek z rozinek,
kvásek z jablka,
kvásek z jablek,
kvásek z rozinky,
recept na fermentovanou ovocnou vodu,
chleba z fermentované vody,
kvásek z vodou z jablek,
fermentovaný kváskový chléb recept,
fermentovany chléb,
fermentovaná mouka,
kvásek ze sodovky,
fermentované těsto,
kvásek z z jablek,
chleba z fermentované ovocné vody,
fermentovaná voda na chléb,
chléb zadělaný fermentovanou ovocnou vodou,
chléb z fermentované vody,
recept na kvásek s jablka,
fwrmentovana voda,
kvásek ovocem
Suroviny:
jablko,
rozinky,
mouka celozrnná
Komentáře (1)