Smažené kuře generála Cua: Čína po americku osloví milovníky lehce pikantních chutí, maso je navíc úžasně křupavé
Jak na to, aby květák nenadýmal? Pomůže kmín či kurkuma i správná kombinace s dalšími jídly, pak je po problému
Retro okénko: Bonbony pro svěží dech - mentolové Beskydky stávaly dříve jen 2 Kčs, ale pochutnávat si na nich můžete i dnes
Retro okénko: Osvěžení s chutí kokosu za 50 haléřů. Legendární nanuky Eskymo se vyrábí dodnes a stále je milují děti i dospělí
Retro okénko: Medvídek s medem stával 13 Kčs, ikonická plastová láhev má dlouhou historii a vyrábí se dodnes
Retro okénko: Šťáva Pribinka stávala od dvou do 5 Kčs. Tekuté ovoce z Přibyslavi se hodilo do limonády i mléčného koktejlu
Retro okénko: Jahodový koktejl stával v mléčném baru dříve jen 1,20 Kčs. Připravit si jej podle norem ale můžeme i dnes
Retro okénko: Hořčice od Labeny stávala 7,60 Kč a sklenice od ní nazývané hořčičáky se zásadně nevyhazovaly
Retro okénko: Oplatky Mila stávaly dříve 2 Kčs. Že je v cukrovince alkohol, to však mnozí netuší dodnes
Retro okénko: Vanilkový Mixar byl za 2,70 Kčs. Používal se na výrobu zmrzliny a koktejlů a děti jej jedly rovnou ze sáčku
Jak se slavil první máj za socialismu: Limonády v sáčku za 1 Kčs a prvomájové průvody milovaly hlavně děti
16 foto Velikonoce za socialismu: Frčely arašídy v čokoládě, Kinder vajíčka z Tuzexu za 1 bon a holky se bály šmigrustu
Retro okénko: Malcao stávalo v šedesátých letech 10,60 Kčs. Doporučovalo se dětem i těžce pracujícím a často se jedlo jen lžičkou
Retro okénko: Kávenky stály 1 Kčs. Oblíbené oplatky s kávovou náplní se vyrábějí již přes šedesát let
Retro okénko: Kokosový suk z pouti stával 1 Kčs, dnes za něj na Matějské dáte 60 Kč, ale připravit se dá snadno i doma
Retro okénko: Bonbóny Drops stávaly jen 1 Kčs a prodávaly se v praktickém balení v ruličce. Jen odlepit je od sebe býval oříšek
Retro okénko: Pamatujete si limonády v jogurtových kelímcích? Olympus a Pompela chutnaly po citrusech, stály 1,50 Kčs
Retro okénko: Kostkový cukr i barevný cukr bridž byly kdysi hity. Půlkilová krabice vyšla na 8 Kčs a děti z ní tajně ujídaly
Retro okénko: Máslové Bebe sušenky se vyrábějí již od 50. let minulého století a dodnes se používají do mnoha dezertů
Retro okénko: Čokoládová cukrovinka Nugeta stávala kdysi jen 3,90 Kčs a dělal se z ní i skvělý koktejl nebo cukroví
Retro okénko: Jak se slavil Silvestr za socíku? Byly chlebíčky s vlašákem či jednohubky a většinou jen doma u televize
Staročeská specialita hunc: Tradiční skromné jídlo z brambor a krup voní česnekem i majoránkou a snadno se připravuje
Jahodový džem pro začátečníky a bez chemie: Jednoduchý návod zvládne každý a doma to zavoní jako u babičky v kuchyni
Šťavnaté špekáčky: Jak je správně naříznout a jak vysoko nad ohněm je připravovat, aby byly dokonalé?