Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Retro kokosky mojí babičky

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mama-mia Mama-mia

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby odležení těsta a chlazení kokosek

180 min (120 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta a chlazení kokosek)

Připravte si oblíbené kokosové cukroví podle tohoto receptu. Linecká kolečka jsou plněná čokoládovým pudinkovým krémem a džemem a přiklopená křupavou kokoskou. Nakonec je namočíte v čokoládové polevě.

Suroviny pro 3 plechy

3plechy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie38 909 kJ /
9 300 kcal
Bílkoviny80,28 g
Tuky576,10 g
Vláknina54,94 g
Cholesterol 1,39 g
Sodík 374 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy920,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravte linecké těsto. Mouku, máslo, cukr moučka, žloutky, vanilkový cukr a lžičku citronové šťávy smíchejte, zpracujte, zabalte do fólie a dejte vychladit alespoň na 2 hodiny. Krok 2: Plech vyložte pečicím papírem a troubu rozpalte na 170 °C. Krok 3: Z těsta vyválejte placku o výšce 3 mm a vykrájejte z ní kolečka s průměrem 4-6 cm (podle požadované velikosti kokosek). Kolečka poklaďte na připravený plech. Krok 4: Pečte dorůžova cca 10 minut. Kolečka vyndejte a troubu ztlumte na 100-110 °C. Připravte další plech a vyložte ho pečicím papírem. Krok 5: Bílky ušlehejte a postupně do nich přidávejte cukr. Sníh má být polotuhý a nemá tvořit špičky. Nádobu se sněhem dejte nad hrnec s horkou vodou a nad vodní lázní za stálého prošlehávání zahřejte, až bude směs horká. Krok 6: Přidejte meruňkovou marmeládu, ocet, kůru a strouhaný kokos a promíchejte. Krok 7: Směsí naplňte cukrářský sáček s větší hladkou špičkou. Krok 8: Na plech utvořte pomocí sáčku kokosky o stejné velikosti jako linecká kolečka. Pečte, nebo spíš sušte v troubě, dokud nepůjdou lehce sloupnout, aniž by na papíru zůstala stopa kokosu. Uvnitř mají být kokosky vláčné a na povrchu křupavé. Krok 9: Uvařte pudink s mlékem a žloutkem za stálého míchání do tuha. Do horkého pudinku vmíchejte nasekanou čokoládu a stěrkou vymíchejte do hladka. Zakryjte fólií přímo na hladinu pudinku a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Krok 10: Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně vmíchejte pudink a vyšlehejte krém do hladka. Krok 11: Na linecká kolečka naneste po obvodu kroužek krému, do středu vložte malou lžičkou trošku džemu a přiklopte kokoskou. Nechte zchladit 2 hodiny v lednici. Krok 12: Čokoládu rozehřejte v hlubší misce s kokosovým nebo jiným rostlinným olejem ve vodní lázni.
Do polevy máčejte spodky kokosek. Nechte vychladit na mřížce nebo silikonové podložce.

TIP: Dokonalá čokoládová poleva

Zveřejněno 9. 12. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Retro kokosky mojí babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOpRz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Retro kokosky mojí babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOpRz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Děkuji za foto, máte je krásné!:-K Inu co recept, to jiný postup:-)

:-):yes::-K u nás také oblíbené, dělám kokosky bez šlehání:-K dovoluji si přidat foto

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, šťáva citronová, kokos mletý, citron, marmeláda meruňková, ocet, bílek, cukr moučkový, pudink čokoládový, čokoláda na vaření, mléko, máslo, žloutek, cukr moučkový, džem rybízová, čokoláda, olej kokosový

Přidat fotografie receptu