Jelení guláš podle Jirky

Jurgen.k Kuchař: Jurgen.k

4 porce Jiné maso 19 názorů

Suroviny

1000 g jelení maso
10 dkg sádla
2 velké cibule
slanina
2 velké lžíce sladké papriky
rajský protlak
sůl
gulášové koření
2 stroužky česneku
kmín
majoránka
citrónová kůra
hladká mouka
vývar
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso ze zvěřiny na přípravu guláše marinujeme alespoň 24 hodin ve směsi vody a octa v poměru 5:1 s nakrájenou cibulí a lžičkou plnotučné hořčice a nakrájenou slaninou.

  2. Na sádle osmažíme dočervena nakrájenou cibuli a přidáme papriku. Ihned zastříkneme vodou, aby paprika nezhořkla. Přidáme naložené maso, dále protlak, sůl, trochu gulášového koření, česnek, majoránku, jednu lžičku kmínu, nastrouhanou kůru ze čtvrtiny citrónu a zalijeme 0,5 l vody.

  3. Když je maso měkké, tak jej vyndáme a šťávu zaprášíme 2 lžícemi hladké mouky, zasmažíme a zalijeme vývarem. Povaříme, přecedíme a přidáme maso. Podáváme samozřejmě s knedlíkem......

Poznámka

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jelení guláš podle Jirky

  • Bahula Bahula

    Podlévám pouze kvalitním červeným vínem, nedávám mouku ani citron a místo rajského protlaku přidávám brusinky. Vkládám foto, které než jsem vyfotila, guláš byl studený :-)):-p:yes:

    Odpovědět

  • janek janek(neregistrovaný)

    já tedy nevím, ale maso bylo dost kyselé, a to jsem ho měl v nálevu jen asi 15 hodin

    Odpovědět

  • Jiřička Jiřička(neregistrovaná)

    Jelení guláš jsem jedla ve Vimperku na svatbě a bylo to nezapomenutelné papaníčko. Jelení maso jsem také viděla v Makru, ale jen mražené. Koupím a vyzkouším. Dík za recept. :-p

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Znám, vynikající záležitost, knedlík, omáčku na kraj půl kolečko citronu a půl kolečko pomeranče,kopec klikvy a nahoru kopeček šlehačky. Mňamózní.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jenny určitě ano!!;-)

    Odpovědět

  • Brutzel-Svejk Brutzel-Svejk

    Jirko ano, zvyrazni chut omacky, ale ne masa. Myslim, ze divocina je prave pro svoji nezamenitelnost delikatni.

    Odpovědět

  • Jurgen.k Jurgen.k(autor receptu)

    Jenny ...no nevím,jestli by ten recept šel i na srnu :-O

    Odpovědět

  • Jurgen.k Jurgen.k(autor receptu)

    Ten protlak tam dost zvýrazní tu chut,nevěřil jsem tomu,ale je to tak .....;-)

    Odpovědět

  • Brutzel-Svejk Brutzel-Svejk

    Zdar Jirko, jeleni maso je opravdu na gulas perfektni, ale proc ho znasilnujes RAJSKYM PROTLAKEM?;-(

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    mám v mrazáku jen srnu,může být...???+6:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No,mi se sem tam poštěstí dostat jelení od zetě. Myslím, že to mají z Makra a i cena je docela přijatelná;-)

    Odpovědět

  • Jurgen.k Jurgen.k(autor receptu)

    Bibinka ...děkuju za upozornění ;-) ..Jelení maso jsem sháněl dlouho a nakonec ho sehnal v Tesku,maj tam plno mražené zvěřiny ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jurgen, kde vzít jelena, to bys nám neřekl viď:-?:-D
    Ale má ten gulášek kráááásnou barvičku, tak bude jistě dobrej, proto ti dávám 4.bod:yes: (máš v surovinách 2x majoránku:-D)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • faraonka faraonka

1 2

Tématické fráze: jelení guláš jelení guláš z.polreicha guláš jelení guláš recept jelení maso vynikající zvěřinový guláš jelení maso cena jak nalozit jeleni maso příprava jeleního masa jelení guláš pohlreich guláš z jelena jelení maso recept vaňek recepty z jelena jelenni gulas naložení jeleního masa gulas z jelena recept guláš ze zvěřiny recept na jelení gulaš vynikající jelení guláš katův šleh podle polreicha

Zapomněl/a jsem heslo