Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

RETRO pudink

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

NADEI

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 361 kJ /
1 042 kcal
Bílkoviny51,63 g
Tuky24,37 g
Vláknina11,96 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 576 mg
Sůl1,33 g
Sacharidy148,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mléka pudinkových prášků a cukru uvařte pudink. Ještě do teplého pudinku ručně metličkou zamíchejte sníh, který vyšleháte z připravených bílků. Krok 2: Ve vodě rozmíchejte kakaový pudink, kakao, cukr a povařte cca 2 minuty. Krok 3: Vanilkový krém rozdělte do mističek, přelijte polevou a dejte vychladit. Ozdobte šlehačkou,ovocem a můžete volat ke stolu.

Zveřejněno 27. 9. 2013

Poznámka autorky NADEI

Malá vzpomínka na dětství, prodával se v každém obchodě a moc chutnal.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

RETRO pudink

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/42Z6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

RETRO pudink

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/42Z6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

casino: moja mamka tym kremom plnila pusinky z odpalovaneho cesta. Milovala som to.

casino: Dělám taky ten krém je moc dobrý, vodu zatím nepustil..

"RETRO pudink"
Ač stár jako mladá rašelina, tak nevím co název znamená :-)
Uvařený pudink se dost blbě se sněhem spojuje, že :-(
***
Dnes (poprvé) jsem zkusil krátce šlehat zde uvedené suroviny na pudink (ono se to zákonitě nenašlehá) které jsem posléze uvařil běžným způsobem
Výsledek byl, pro mou maličkost, překvapující... :yes::-O
Tou hmotou by se kliďánko daly plnit dorty ;-)
Leč jsem žádostiv, zda to časem nepustí "vodu" :-(

<3

a nestaci prelit rozpustenymi kastany a postrikat slehackou? skuste super.:-K

Hrašuľka.Hrašuľka 28. 9. 2013 15:13
Vážení, a nestačil by Vám ten puding bez žĺtkov, masla a bialkov. To Vám nič nehovorí cholesterol ??? Ale máte pravdu, keď už, tak už !!!:-p:-)):yes::yes::yes:

Když nemám bílky,rozmíchám žloutky do mléka,před vařením pudinku a bílky použiju na sníh- hezký den:-))

Ne, ale musi se "kvrdlat" rycle rychle a davat jeden po druhem jiz rozmichane treba vidlickou.

Jitkas: a nezdrcnou se ty žloutky, když to vmícháte do horkýho pudinku...? :-O

Tak ja ho znam jeste jinak. Do uvareneho horkeho pudinku (stazeneho z ohne) se zaslehaji nejprve zloutky a kousek masla a pote se pridaji uslehane bilky. Tak to delala moje maminka a byl to vynikajici dezert.

Pudink si doma vaříme často, ale se sněhem z bílků to ještě neznám, zkusím ;-)

Tématické fráze:
pudink, pudink se sněhem, pudink s bílky, bb puding, pudink s bilkem, puding se snehem, bb pudink, puding s bilkem, puding s bílky, puding, šlehaný pudink, pudink z bílku, pudink se sněhem z bílku, pudink vareny ve vode, retro recepty, bilkovy pudink, pudink bb, slehany pudink recept, bbpudink, vanilkovy pudink se snehem

Suroviny:
mléko, pudink vanilkový, cukr, bílek, voda, pudink kakaový, kakao, cukr

Přidat fotografie receptu