Aljašská treska po mlynářsku podle ČSN: Zkusíte osvědčený recept na skvělý oběd?
Ryby bychom měli zařazovat do svého jídelníčku pravidelně, nejlépe 2x do týdne. Jestliže se vám příprava ryb zdá složitá, ještě jste nejspíše nezkusili tresku po mlynářsku - připravíte ji během chvilky a je opravdu delikátní.
Rybám sluší jednoduchá úprava bez zbytečného množství koření či dalších ingrediencí. Nevěříte? Po ochutnání aljašské tresky po mlynářsku nám dáte za pravdu a tento recept přibude do vašeho zápisníku oblíbených receptů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit aljašskou tresku po mlynářsku podle ČSN
Na 4 porce této rybí lahůdky potřebujete 800 g aljašské tresky, sůl, 2–3 citróny podle chuti (na pokapání ryby šťávou a následně k jejímu dopečení), hladkou mouku na obalení, 60 g tuku, 60 g másla a čerstvou petrželovou nať.
- Ryby pečlivě očistěte, omyjte a v případě potřeby nakrájejte na jednotlivé porce (pokud máte k dispozici filety, máte o starost méně).
- Naporcovanou tresku osolte, pokapejte citrónovou šťávou a nechte krátce odležet.
- Poté každý plátek ryby obalte nebo poprašte prosátou moukou a zvolna opečte z obou stran na tuku v dobře rozpálené pánvi.
- Opečené porce tresky vložte do menšího pekáčku, poklaďte plátky másla a oloupaného citrónu a následně pokrm krátce dopečte v troubě.
- Před podáváním zasypte rybu hojným množstvím čerstvě nasekané petrželové natě a servírujte s nejrůzněji upravenými bramborami či zeleninovými saláty.
Tip1: Pro ozvláštnění pokrmu smíchejte mouku s kořením - sušeným česnekem, mletou paprikou a kmínem. Oblíbené jsou i provensálské bylinky či koření na ryby.
Tip2: Nemáte-li k dispozici petrželovou nať, můžete použít jarní cibulku nebo menší množství libečku.
Takto opečená ryba, kterou následně dopečete na másle s citróny, se pyšní dokonale jemnou a svěží chutí. Skvěle se k ní hodí vařené brambory, jejichž chuť podtrhne přidaná petrželová nať. Zkusíte tmavou tresku pečenou na másle podle videa?
Komentáře