Jak vyfiletovat rybu jednoduchým způsobem? Stačí se podívat na náš videonávod
Filetování ryb je dovednost, která umožňuje oddělit maso od kostí a kůže, čímž získáme čisté rybí filety vhodné pro přípravu různých pokrmů. Ačkoliv se to může zdát jakkoliv složité, pokud víte, jak na to, není třeba se postupu vůbec bát. Na filety z obchodu zapomeňte.
Filetování ryby může být trochu náročné, zejména pokud jste začátečník, ale s postupným cvičením získáte dovednost a přesnost. Je důležité provádět řezy s opatrností, abyste minimalizovali ztrátu masa a zajistili, že rybí filety budou čisté, chutné a vhodné k použití do různých pokrmů.
Ryby
Ryby je dobré konzumovat alespoň dvakrát týdně, jelikož mají vysoký podíl prospěšných omega 3 kyselin a navíc báječně chutnají. Chuťového zlepšení některých druhů ryb, zejména mořských, dosáhneme tím… Podívejte se na všechny ryby.
Jak na filetování ryby?
Pokud víte, jak na to, bude filetování ryby hračka. Jak tedy na to?
- Připravíme si celou rybu, ostrý menší nůž a prkénko.
- Rybu nařízneme za hlavou až k páteři a postupně prořežeme po celé délce.
- Následně od řezu směrem k břichu odřezáváme maso od páteře.
- To samé zopakujeme z druhé strany a máme dvě krásné filety z ryby.
- Z filet ještě odstraníme břišní kosti a ty nejmenší kosti vyjmeme pinzetou.
Co si můžeme z filetu ryby připravit?
Očištěnou rybu můžeme použít do jakéhokoliv receptu. Lze ji jen tak opéct na másle s bylinkami, díky čemuž vynikne její chuť, ale můžeme ji také upéct v troubě s dalšími přísadami, udělat z ní pomazánku, připravit rybí směs se zeleninou nebo ji osmažit v trojobalu. Fantazii se meze nekladou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 12 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 22 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vyfouknout vejce na velikonoční výzdobu. Poradíme tradiční postup
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Jak a v čem obalit a usmažit lososa nebo jinou filetovanou rybu. Rady pro začátečníky pomohou s jednoduchou přípravou
Komentáře