Nadýchaná kefírová buchta s marmeládou a drobenkou

Avynka Kuchařka: Avynka

Doba přípravy: 60 minut Moučníky , Ostatní 3 názory

Suroviny

Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky (hrnek
1,5 hrnku krystalového cukru
1x vanilkový cukr
2 vejce
2 hrnky kefíru
3/4 hrnku rostlinný olej
kůra z pořádně omytého citronu
1x kypřící prášek do pečiva
meruňková marmeláda (i jiná)
Drobenka:
hrubá mouka
máslo
mletý cukr
mletá skořice dle chuti (kdo nemá rád, nemusí ji tam dávat vůbec)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme všechny suché přísady (kromě prášku do pečiva), pak přidáme všechny "mokré" přísady a vše pořádně vyšleháme metličkou pěkně dohladka. Nakonec vmícháme kypřicí prášek do pečiva.

  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (výška těsta tak 3-4 cm) a povrch pokapeme marmeládou - ideální je meruňková, ale může být i jiná nebo jako já - směs dvou chuťově sladěných marmelád). Marmeládou nešetřete. A nakonec těsto zasypejte připravenou drobenkou., které nemusí být mnoho.

  3. Troubu předehřejeme na 180 stupňů, vložte do ní formu a pečte 20–25 minut, až okraje zrůžoví. Udělejte zkoušku špejlí a pokud se těsto nelepí, je hotovo. .

Poznámka

Je to skvělá rychlovka, která překvapí svou nadýchaností i chutí, i když se vše míchalo v jedné míse. Vyzkoušejte :-) !

Vhodné i pro nezkušené kuchařinky :-) !!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 41 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nadýchaná kefírová buchta s marmeládou a drobenkou

  • casino casino

    No, píše-li Bukajda: "Pekl jsem přesně podle receptu, takže zřejmě chyba není v postupu, ani v ingrediencích." pak chyba zřejmě bude v kuchtíkovi :-K Podle vlastních zkušeností je to prapříčina mých občasných "kopanců";-(
    Možná ale Bukajda: dlouho otálel s hotovým těstem, než ho podrobil žáru pece...:-) a co mezitím provedl kyselý kefír s PDP je otázka, že :-O
    ***
    Logicky se PDP přidává až nakonec:yes: ale jinak je postup naruby:no:
    Obvykle se suché suroviny VČETNĚ prdopeče přidávají až nakonec DO předem umíchaných tekutých složek...
    ...a troubu bych zapnul před přípravou těsta:-)

    Odpovědět

  • Avynka Avynka(autorka receptu)

    Bukajda: Tak pak mě napadá jediný viník a to prášek do pečiva. Některý může být horší, některý lepší. Já používám prášek do pečiva z vinného kamene, ale pokud používáte běžný, tak doporučuji OETKER ;-) ..... Jinak vůbec nevím, čím by se mohlo stát, že nebyl koláč nadýchaný.

    Odpovědět

  • Bukajda Bukajda

    Nevím kde se stala chyba, ale buchta vůbec nevykynula. :-O Pekl jsem přesně podle receptu, takže zřejmě chyba není v postupu, ani v ingrediencích. :-((

    Odpovědět

Tématické fráze: meruňková buchta s drobenkou kefírová buchta na hrnky kefírová buchta kefírová buchta recept buchta s marmeládou nadýchaná meruňková buchta nadýchaná buchta koláč s marmeládou a drobenkou buchta s meruňkovou marmeládou kefírová buchta s třešněmi těsto s kefírem meruňková buchta buchta s drobenkou nadýchaná kefírová bábovka olejová meruňková buchta s drobenkou meruňková buchta s jogurtem a drobenkou drobenkova buchta nadýchaná meunková buchta drobenkova buchta s dzemem kefírová buchta s meruňkami

Zapomněl/a jsem heslo