Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Upéct bábovku ke kávě nebo čaji je sázka na jistotu. Těsto získá krásný tvar, který se navíc skvěle vejde do dětské ručičky. Přidejte k ní kopeček šlehačky a hned se posune na vrchol chuťového žebříčku. Nechte provonět dům skořicí a jablky.

Recept na bábovku není nijak složitý a budete mít hotovo dřív, než řeknete „bábovka“. Nechte si akorát záležet na důkladném vyšlehání vajec s cukrem, protože právě to zajistí, že bude nejen vláčná, ale i krásně nadýchaná.

Jak na bábovku se strouhanými jablky

K voňavé bábovce vám pomůže videorecept na bábovku se strouhanými jablky a další rady a tipy v tomto článku. Jak již tušíte, do bábovky budete potřebovat jablka, a to asi 320–350 g, která zakápnete citronovou šťávou. Dále budete potřebovat 350 g polohrubé mouky, 1/2 hrnku mléka, 180 g oleje, 200 g cukru krupice, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 kypřicí prášek, 1 lžičku skořice a 2 lžíce kakaa. Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte hrubou moukou.

Bábovka se strouhanými jablky

Pojďte si připravit jednoduché těsto, které přímo vybízí k experimentování, a tak do něj můžete přidat i svou oblíbenou ingredienci.

  1. Nachystejte si formu na bábovku, vymažte ji tukem a vysypte hrubou moukou. Troubu předehřejte na 170 °C.

  2. Jablka omyjte, oloupejte, nahrubo nastrouhejte, zakápněte citronovou šťávou a lehce promíchejte.

  3. V míse ušlehejte celá vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé, nadýchané pěny. Za stálého šlehání postupně přilévejte olej.

  4. Přidejte nastrouhaná jablka, skořici a prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Pomalu přilévejte mléko a vše důkladně promíchejte.
    Tip: Nyní můžete do těsta přidat třeba oříšky, kousky čokolády nebo rozinky.

  5. Část těsta odlijte do misky a vmíchejte do něj kakao. Do bábovkové formy nejprve nalijte část světlého těsta, poté tmavé s kakaem a nakonec zbytek světlého.

  6. Naplněnou formu vložte do trouby a pečte přibližně 30 minut při 170 °C, poté teplotu zvyšte na 180 °C a dopékejte dalších 30 minut.

Podívejte se na užitečné tipy, jak snadno upečenou bábovku vyklopit z formy a nepoškodit ji. Až bábovku z formy vysvobodíte, můžete ji lehce poprášit moučkovým cukrem.  Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli