Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečení v horkovzdušné troubě je výhodné, ale má svá specifika. Poradíme, jak v takové troubě péct maso
Toprecepty.cz

Pečení v horkovzdušné troubě si získává stále více příznivců, protože šetří čas a tím i energii. Poradíme, jak v ní upéct chutné, křupavé a šťavnaté maso.

V horkovzdušné troubě můžeme péct více plechů najednou, což oceníme zvláště při pečení většího množství cukroví, koláčů a jiného pečiva. Výhodná je i na pečení masa, protože je v ní upečené rychleji a má krásně křupavou kůrku.

Jak maso pečeme

  • Při pečení v horkovzdušné troubě nastavíme teplotu o přibližně čtvrtinu nižší než při pečení klasickém.
  • Maso pečeme zpočátku zakryté víkem pekáče nebo alespoň alobalem, aby se nevysušilo.
  • Větší kusy je výhodné péct zpočátku při nižší teplotě, tím dosáhneme šťavnatosti.
  • Během pečení maso 1–2x otočíme a podle potřeby podlijeme.
  • Asi 10 minut před dokončením, když je maso měkké, ho odkryjeme, přelijeme vypečenou šťávou, zvýšíme teplotu a dopečeme dočervena a dokřupava. Ke konci je potřeba maso už více hlídat, aby se nepřipálilo.
  • Pak maso necháme asi 5–7 minut odpočinout a poté ho naporcujeme.

O tom, jak péct více plechů najednou, pojednává náš další článek.

Tento tip je užitečný  (4x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům