Bramborové muffiny: Po rozkrojení muffinu vás čeká červené nasládlé překvapení
Brambory se jako příloha dělají na nespočet způsobů. Hodí se však i na přípravu polévek, hlavních chodů či dezertů. Skvěle chutnají plněné kečupem či rajčaty, sypané slaninou a sýrem. Na recept můžete použít i uvařené brambory, které zbyly z večeře.
Efektně vypadající pokrm uděláte pouze při použití čtyř surovin, koření a formiček na muffiny. Nejideálnější jsou pak brambory tak malé, aby se vešly právě do otvorů na formičkách. Pokud takové neseženete, můžete větší brambory přeříznout na půl.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recept na bramborové muffiny
Na 12 kousků muffinů si připravte: 12 malých brambor, 100 g anglické slaniny, 120 g tvrdého sýra, kečup, olej, sůl a pepř.
- Brambory řádně omyjte a i se slupkou dejte vařit do osolené vody. Jakmile jsou brambory hotové (zhruba po 15–20 minutách), sceďte je a nechte mírně vychladnout.
- Mezitím nakrájejte slaninu na kostičky a opečte na pánvi dozlatova. Místo slaniny můžete použít i šunku.
- Připravte si formu na muffiny. Do každého důlku vložte jednu bramboru. Pokapejte olejem, osolte, opepřete. Podle chuti lze přidat oregano nebo prolisovaný česnek.
- Brambory ve formičkách rozmáčkněte dnem úzké skleničky, možná ještě lepší bude panák. Na postup se můžete podívat ve videoreceptu na bramborové muffiny.
- Do vzniklého důlku dejte kečup. Ten můžete zaměnit za rajčatovou passatu, rajčata z konzervy, nebo dokonce i čerstvá pokrájená rajčata.
- Zasypte opečenou slaninou nebo šunkou a strouhaným sýrem. Dejte zapéct do rozehřáté trouby na 200 °C na zhruba čtvrt hodiny.
Komentáře