
Špagety ala carbonara
Recept ještě nebyl hodnocenProstý pokrm z mála surovin, to jsou špagety carbonara jemně vonící slaninou, česnekem i bazalkou. Pokud pospícháme s přípravou oběda, jsou pro nás špagety ala carbonara…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 3 223 kJ / 770 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 84,00 g |
– nasycené | 41,00 g |
– nenasycené | 42,00 g |
–– mononenasycené | 36,00 g |
–– polynenasycené | 6,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,60 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 0,10 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Prostý pokrm z mála surovin, to jsou špagety carbonara jemně vonící slaninou, česnekem i bazalkou. Pokud pospícháme s přípravou oběda, jsou pro nás špagety ala carbonara…
Boloňská omáčka, kterou můžete znát také jako ragú alla bolognese, je výborné zimní jídlo. Výrazná chuť pomalu dušeného masa ve spojení s čerstvými těstovinami vás…
Španělský ptáček patří mezi jídla, která u nás milujeme, ale o jejich původu jsme toho moc neslyšeli. Křehké hovězí, šťavnatá náplň s uzeninou a vajíčkem, silná šťáva z…
Zapékaná jídla jsou velmi oblíbená jako večeře či skromný oběd z jednoho pekáčku. Suroviny se dají obměňovat a střídat. Podstatou je výsledek, pro který se v tomto…
Plátek dušené vepřové kýty přelitý krémovou omáčkou, to je hamburská pečeně. Maso je šťavnaté, protýkané uzeninou a kyselou okurkou. Omáčka má jemnou pikantní chuť a…
Vepřo-knedlo-zelo, to je národní poklad. Na tom se sice všichni shodnou, přesto ho každý dělá trochu jinak. Pečení masa společně se zelím dává jistotu, že maso nebude…
Na nakrájené a vypečené slanině orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme papriku a po zamíchání cuketu. Nepodléváme, cuketa pustí vodu. Přidáme sůl a…
Jednoduchou hráškovou polévku s krásnou svěží barvou mají rádi nejen dospělí, ale oblíbí si ji také děti. Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme…
Maso z králíka je jemné, ale často ztrácí na šťavnatosti. Tomu můžeme jednoduše předejít, když králíka prošpikujeme pořádnou dávkou slaniny. Ideální přílohou je knedlík…
Hovězí maso řádně prošpikované výbornou slaninou jsou základem tradiční pečeně. O dochucení se v tomto receptu skvěle postarají čerstvé papriky a rajčata. S přílohou v…
Vepřová játra opláchneme, zbavíme blan a nakrájíme na tenké nudličky. Nesolíme, neboť játra by byla tvrdá.Nakrájíme na velmi jemné kostičky slaninu a cibuli. Na pánvi…
Voňavý recept na kuřecí maso na divoko. Vše v jednom pekáči. Stejným způsobem připravujeme doma i maso bažantí nebo kachní. Ale kuře je jednoduchá a rychlá jistota.…
Václav Frič je milovník klasické české kuchyně, proto v jeho hospodě nemůžete s výběrem jídla šlápnout vedle. Ať už svíčková, koprovka nebo dozlatova vypečená kachna,…
Kysané zelí je zdravé a velmi oblíbené jako zeleninová příloha. Recept je návodem, jak ho připravit jednoduše a chutně. Zahuštěné kysané zelí spolu s knedlíkem podáváme…
Zvěřina má vynikající výživné a lehce stravitelné maso s minimálním množstvím tuku. Maso zvířat ulovených ve volné přírodě má svou specifickou chuť a vůni a mnoho lidí…
Divočina chutná výborně s kořenovou zeleninou, a proto ani v tomto receptu nesmí chybět. Pečený divočák se vám bude rozpadat na talíři. Důležité je použít kvalitní…
Nevíte jak připravit skvělé ražniči z vepřového masa? S naším receptem to zvládne každý. Maso, cibule, paprika, klobáska a slanina na jedné špejli, pěkně vedle sebe.…
Bramborové halušky jsou oblíbeným a chutným pokrmem, pocházejícím ze slovenské kuchyně. Doplnit je můžete brynzou a slaninou, nebo zelím a třeba uzeným masem. Halušky…
Patizón dobre umyjeme a odkrojíme vršok. Nelúpeme ! Semená vydlabeme von. Mleté mäso zmiešame s na kocky narezaným syrom a slaninou, sekanou vňaťou a cibuľkou, nadrobno…
Není vhodnější recept k podzimnímu večeru než pomalu pečené hovězí, koupající se v lahvi červeného vína s krásně oranžovou mrkví. Tradiční francouzský recept připravte k…
Uvařte si s námi poctivý hovězí guláš z pohodlí domova. Základem pravého guláše je maso, nejlépe hovězí kližka, díky které je guláš šťavnatý a má nezaměnitelnou chuť.…
Chuťově výrazné pirohy jsou z nudlového těsta naplněného brynzovou nádivkou. Podáváme je posypané pažitkou a opečenou slaninou anebo zalité zakysanou smetanou. Už jen po…
Příprava slaného cibulového koláče není složitá a výsledek stojí za to. Výrazná chuť cibule je zjemněná smetanou a koláč lákavě voní také slaninou, česnekem a bylinkami.…
Ideální recept, pokud budete hostit rodinu, partu přátel, nebo byste rádi připravili oběd na více dní. Kotletu proloženou slaninou a cibulí pečeme v pomalém hrnci, který…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 22. 9. 2023 22:53
Přidáno 22. 9. 2023 13:20
Přidáno 22. 9. 2023 09:36
Přidáno 21. 9. 2023 18:27