Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kečup: Výborná rajčatová omáčka, která nesmí chybět v žádné domácnosti

Kečup: Výborná rajčatová omáčka, která nesmí chybět v žádné domácnosti

Kečup je hustá omáčka jasně červené barvy, která se běžně používá v každé domácnosti. Pokud patříte mezi nadšence pěstování domácí zeleniny, pak určitě musíte vyzkoušet poctivý domácí kečup ze sladkých rajčat, který nebude mít konkurenci. Jeho příprava je velmi snadná a budete mít jistotu, že jsou v něm pouze poctivé suroviny bez přidaných dochucovadel a konzervantů. Poté už jen stačí si ho vychutnat třeba jen tak, nebo ho přidat do různých omáček.

Kečup nebo protlak? 

Jaký je vlastně rozdíl mezi protlakem a kečupem? V obchodech se setkáte s mnoha druhy rajčatových protlaků nebo kečupů.

  • Rajčatový protlak se vyrábí z vařených rajčat, které se poté přepasírují do požadované konzistence. Tento protlak se poté používá k průmyslové výrobě kečupu. 
  • Domácí rajčatový kečup se vyrábí z čerstvých, krásně červených plodů, nejlépe přezrátých, které jsou přirozeně sladké a obsahují tu správnou rajčatovou chuť. Pokud se přípravy domácího kečupu trochu bojíte, pak můžete vyzkoušet jednodušší variantu, kdy se jednoduše peče v troubě

Více

1 2 3

Další témata

Další recepty