Kečup: Výborná rajčatová omáčka, která nesmí chybět v žádné domácnosti
Kečup je hustá omáčka jasně červené barvy, která se běžně používá v každé domácnosti. Pokud patříte mezi nadšence pěstování domácí zeleniny, pak určitě musíte vyzkoušet poctivý domácí kečup ze sladkých rajčat, který nebude mít konkurenci. Jeho příprava je velmi snadná a budete mít jistotu, že jsou v něm pouze poctivé suroviny bez přidaných dochucovadel a konzervantů. Poté už jen stačí si ho vychutnat třeba jen tak, nebo ho přidat do různých omáček.
Kečup nebo protlak?
Jaký je vlastně rozdíl mezi protlakem a kečupem? V obchodech se setkáte s mnoha druhy rajčatových protlaků nebo kečupů.
- Rajčatový protlak se vyrábí z vařených rajčat, které se poté přepasírují do požadované konzistence. Tento protlak se poté používá k průmyslové výrobě kečupu.
- Domácí rajčatový kečup se vyrábí z čerstvých, krásně červených plodů, nejlépe přezrátých, které jsou přirozeně sladké a obsahují tu správnou rajčatovou chuť. Pokud se přípravy domácího kečupu trochu bojíte, pak můžete vyzkoušet jednodušší variantu, kdy se jednoduše peče v troubě.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Dokonalý medovník voní po medu a je krásně vláčný. Zkuste jej podle našeho receptu!
Cibulová omáčka 5x jinak: Klasická M. D. Rettigové, ošizená bez vývaru, luxusní s jehněčím nebo ta podle Jamieho Olivera
Pečeme s Ivou: Pagáčky s klobásou zpestří pohoštění pro koledníky, ale skvělé jsou i jindy