Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit krokety bez brambor: Pochutnejte si na těch zeleninových
Zdroj: Toprecepty, 1974andrea

Máte rádi krokety, ale toužíte po změně? Zkuste zeleninové krokety, k jejichž přípravě můžete využít jak zeleninu z lednice, tak i tu uvařenou z předchozího vaření. Pochutnat si na nich můžete nejen spolu s oblíbeným dipem, ale také s masem.

Zeleninové krokety jsou parádní možností, jak zužitkovat zbylou zeleninu a především pak, jak zeleninu propašovat nejedlíkům na talíř. Pokud je navíc naplníte kombinací sýru a pečeného masa, poslouží krokety jako hlavní chod.

Jak na zeleninové krokety

Jaká je nejoblíbenější zelenina používaná na krokety? Především brokolice, květák, mrkev a jejich kombinace.

  • Zeleninu nechte chvíli povařit a poté nastrouhejte či rozmačkejte, přidejte vejce a strouhanku ke spojení všech ingrediencí a tvarujte kuličky nebo válečky.
  • Zkuste přidat také sýr, dodá kroketám šmrnc i krásnou strukturu.
  • Zeleninu použitou do základu kroket můžete zpestřit dýní, pórkem nebo cuketou, vyzkoušejte.
  • U zeleninových kroket se nebojte pořádné dávky bylinek či koření.
  • Solte s ohledem na použitý sýr, aby krokety nebyly zbytečně přesolené.

Z jaké zeleniny jste už zkoušeli připravit krokety vy? Budeme se těšit na vaše tipy a postřehy v komentářích.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky