Bruschetta s rajčaty láká už na pohled. Vůně bazalky a chuť pravé Itálie u vás doma
Bruschetta patří k oblíbeným italským předkrmům, které najdete i v českých restauracích. Proč si ji ale nepřipravit doma? Kombinace sladkých rajčátek, voňavé bazalky a česneku přináší osvěžující chuť, která vás okouzlí hned na první pohled i sousto.
Základem skvělé bruschetty jsou ta nejlepší rajčátka. Ideální je sklízet plody přímo ze zahrádky, když jsou sladké a plné chuti. Pokud nakupujete v obchodě, sáhněte po pevných cherry nebo koktejlových rajčátkách. Právě ta dodají receptu tu správnou chuť.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na lahodnou bruschettu
Jak už zaznělo v úvodu, základem je správný výběr rajčátek. Výhodou tohoto pokrmu je jeho všestrannost. Můžete ho podávat jako zmíněný předkrm, ale také jako rychlou svačinu či lehkou letní večeři. Základní recept spočívá v kombinaci nadrobno nakrájených rajčátek, nasekané bazalky a prolisovaného česneku.
Recept na bruschettu s rajčaty
K přípravě této dobrůtky budete potřebovat 2 koktejlová rajčata, 3 lístky bazalky, špetku mořské soli, špetku drceného pepře, 1 malý stroužek česneku, 2 kapky olivového oleje (nebo 1 stříknutí). Hotovou směs budete nanášet na bagetky, na ozdobení si nachystejte parmezán.
- Rajčata nakrájejte na drobné kostičky.
- Přidejte k nim nasekanou bazalku, osolte, opepřete, přidejte prolisovaný česnek a zakápněte olivovým olejem. Vše důkladně promíchejte.
- Směs nechte chvíli vychladit v lednici.
- Plátky bagety opečte pod grilem nebo v troubě dozlatova.
- Poté na ně naneste rajčatovou směs, posypte strouhaným parmezánem a dozdobte čerstvou bazalkou.
Komentáře