Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bruschetta s rajčaty láká už na pohled. Vůně bazalky a chuť pravé Itálie u vás doma
Zdroj: Toprecepty

Bruschetta patří k oblíbeným italským předkrmům, které najdete i v českých restauracích. Proč si ji ale nepřipravit doma? Kombinace sladkých rajčátek, voňavé bazalky a česneku přináší osvěžující chuť, která vás okouzlí hned na první pohled i sousto.

Základem skvělé bruschetty jsou ta nejlepší rajčátka. Ideální je sklízet plody přímo ze zahrádky, když jsou sladké a plné chuti. Pokud nakupujete v obchodě, sáhněte po pevných cherry nebo koktejlových rajčátkách. Právě ta dodají receptu tu správnou chuť. 

Jak na lahodnou bruschettu

Jak už zaznělo v úvodu, základem je správný výběr rajčátek. Výhodou tohoto pokrmu je jeho všestrannost. Můžete ho podávat jako zmíněný předkrm, ale také jako rychlou svačinu či lehkou letní večeři. Základní recept spočívá v kombinaci nadrobno nakrájených rajčátek, nasekané bazalky a prolisovaného česneku.

Recept na bruschettu s rajčaty

K přípravě této dobrůtky budete potřebovat 2 koktejlová rajčata, 3 lístky bazalky, špetku mořské soli, špetku drceného pepře, 1 malý stroužek česneku, 2 kapky olivového oleje (nebo 1 stříknutí). Hotovou směs budete nanášet na bagetky, na ozdobení si nachystejte parmezán.

  1. Rajčata nakrájejte na drobné kostičky.
  2. Přidejte k nim nasekanou bazalku, osolte, opepřete, přidejte prolisovaný česnek a zakápněte olivovým olejem. Vše důkladně promíchejte.
  3. Směs nechte chvíli vychladit v lednici.
  4. Plátky bagety opečte pod grilem nebo v troubě dozlatova.
  5. Poté na ně naneste rajčatovou směs, posypte strouhaným parmezánem a dozdobte čerstvou bazalkou.
Pokud je italská kuchyně vaše oblíbená, tak se nechte inspirovat dalšími tipy na oblíbená jídla.
Přejeme dobrou chuť.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli