Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bazalka je univerzální koření, které je výborné sušené i čerstvé

Bazalka je univerzální koření, které je výborné sušené i čerstvé

Je poměrně málo bylinek, které mají tak široké využití jako právě bazalka. Hodí se k přípravě teplých i studených pokrmů, krásně dochutí a dozdobí saláty, polévky, těstoviny... A navíc je poměrně nenáročná na pěstování, takže ji můžete mít čerstvou vždy po ruce na své domácí zahradě.

Jak pěstovat bazalku

Bazalku můžete pěstovat na zahradě, ale také v bytě, třeba na parapetu kuchyňského okna. Ačkoli je poměrně nenáročná, můžete se dopustit zbytečných chyb. Dobré je také vědět, jak ji uchovat dlouho čerstvou.

Recepty obsahující bazalku

V létě jistě oceníte lehce stravitelná jídla, především saláty. Takové caprese s bazalkou je naprosto skvělá volba. Z Itálie pochází také polévka minestrone, kterou bazalka vždy povýší. 

Více

1 2

Další témata

Další recepty