Jak uvařit nejlepší špenát. Oblíbený retro recept má v naší kuchyni stále své důležité místo
Špenát je populární nejen jako jarní, ale i celoročně snadno dostupná zelenina. Na jaře i na podzim ho můžeme sklízet z vlastní zahrady, a v průběhu celého roku špenát běžně koupíme, ať už jako mražený, nebo ve formě čerstvých listů. A další výhoda této listové zeleniny? Špenát je velmi levný.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit špenát před vařením
Jak uvařit výborný špenát
Na vaření podle našeho receptu potřebujeme mražený špenátový protlak, mléko, několik stroužků česneku. Dále olej, cibuli, hladkou mouku, a na dochucení sůl a mletý pepř.
- Nejprve nakrájíme nadrobno cibuli a na oleji ji osmahneme dosklovita.
- Přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku.
- Mícháme a přilijeme mléko, znovu dobře promícháme, aby nevznikaly hrudky.
- Dále přidáme špenát (mražený nebo čerstvý, který jsme spařili).
- Za stálého míchání přivedeme k varu. Osolíme a opepříme. Vaříme cca 20 minut při pozvolném varu.
- Občas promícháme. A protože špenát rád "prská", raději hrnec přikryjeme pokličkou, abychom neměli po vaření zbytečnou práci s čištěním sporáku.
- Ke konci vaření ještě přidáme utřený česnek.
- Podáváme s bramborami a vařenými vajíčky, nebo tak, jak jsme zvyklí.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 3 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 8 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 8 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Fit salát
Přidáno před 20 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno 24. 4. 2024 15:15
Přečtěte si Zobrazit více
Jak oloupat uvařená vajíčka. Použijeme jednoduchý postup, který znaly už naše babičky
Mangoldové listy jsou skvělou náhradou špenátu, řapíky využijeme jako chřest. Mangold sklízíme během léta a na podzim
Čerstvé špenátové listy se skvěle uplatní v naší kuchyni. Přidáváme je do salátů, smoothies a oblíbených pest
Komentáře