Budapešťská pomazánka: Jak snadno připravíte tuto klasiku mezi pomazánkami
Budapešťská pomazánka je snadná na přípravu a chuťově velmi příjemná. U této pomazánky si každý přijde na své, protože lze připravit jemnější i pikantnější variantu. Jako bonus se tvaroh postará o zdroj bílkovin ve vašem jídelníčku.
Budapešťská pomazánka je velmi oblíbená a známá v Česku i na Slovensku. Pro tuto pomazánku je typická krémová struktura, která se snadno roztírá na pečivo. Dalším výrazným znakem je nasládlá chuť mleté papriky a oku lahodící načervenalá barva výsledné pomazánky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit budapešťskou pomazánku
S přípravou budapešťské pomazánky vám pomůže následující postup rozepsaný v jednotlivých krocích a názorný videorecept.
- Na základní dávku budete potřebovat 250 g tvarohu, 1 lžíci másla, 2 lžičky mleté papriky, 2 lžíce proužků nakládané kapie, 1 malou cibuli, sůl podle chuti.
- Do mísy vložte tvaroh s máslem a vymíchejte společně dohladka.
- Tip 1: Pokud tvaroh s máslem umixujete, bude výsledná pomazánka ještě jemnější.
- Do utřeného tvarohu s máslem vmíchejte mletou sladkou papriku, kapie, jemně nakrájenou cibulku a osolte podle chuti.
- Tip 2: Pokud je to vaše krevní skupina, tak přidejte i ostřejší koření, jako je pálivá mletá paprika nebo pepř.
- Vše společně důkladně promíchejte, nebo prošlehejte.
- Nakonec pomazánku servírujte s pečivem. Povrch hezky nazdobte, aby byl pokrm ještě lákavější, použít můžete kapii a zelenou cibulku.
- Tip 3: Ke zdobení lze využít i jinou zeleninu, na pohled pěkně vypadají kontrastní barvy, například kyselá okurka nebo čerstvé bylinky.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře