Cuketový nákyp: Poradíme, jak připravit zdravou a chutnou pochoutku na váš stůl
Cuketový nákyp je skvělý způsob, jak zužitkovat sezónní cukety a zároveň si dopřát zdravé a chutné jídlo. Nákyp je nejen snadný na přípravu, ale také velmi variabilní, což nám umožňuje přizpůsobit si ho podle své chuti.
Hlavní složkou cuketového nákypu jsou samozřejmě cukety, které se v kombinaci s dalšími surovinami, jako jsou vejce, sýr a bylinky, promění v lahodný pokrm. Pro obměnu lze přidat i jinou zeleninu, která dodá nákypu barevnost a nové chutě.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit cuketový nákyp
Nákyp můžeme podávat teplý nebo studený, je vhodný jako netradiční příloha, ale také jako lehké hlavní jídlo.
- Pekáček vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou.
- Cuketu zbavíme slupky, starší kusy také semen, a společně se sýrem a salámem ji nastrouháme nahrubo.
- Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme.
- Vše smícháme dohromady a přidáme vejce i olej. Zahustíme moukou smíchanou s práškem do pečiva, dochutíme kořením, osolíme a vmícháme nasekané bylinky.
- Těsto rozetřeme do pekáčku a pečeme dorůžova asi 45 minut na 180 °C.
Cuketový nákyp si díky své univerzálnosti zamiluje celá rodina, proto mu dejte šanci a zkuste ho připravit podle našeho videoreceptu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křepelky sous - vide s pečenou zeleninou a jogurtovým dipem
Přidáno před 12 minutami
Mrkvová polévka s chilli
Přidáno před 27 minutami
Zdravý barevný kuskus
Přidáno před 2 hodinami
Salát z květáku romanesco s rýží a čočkou beluga
Přidáno před 12 hodinami
Gulášová polévečka
Přidáno před 13 hodinami
Koláče s povidlovo-makovou náplní a se švestkami
Přidáno před 23 hodinami
Komentáře