Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

8 častých chyb během přípravy dresinků: Dbejte na jejich složení i konzistenci
Zdroj: Toprecepty

Dresinky jsou skvělým dochucovadlem salátů, ale také grilovaných pochoutek. Důležité však je udělat přelivy správně, aby splnily svůj účel a podtrhly chuť pokrmu, ke kterému je zvolíme. Jak vyzrát na chyby?

Dresink slouží k dochucení salátů a dalších pokrmů a na rozdíl od zálivky může obsahovat větší škálu surovin. Je hustý a často bývá také krémový v důsledku přidání mléčných výrobků. Poradíme vám, jak se vyvarovat chyb při přípravě dresinků.

Časté chyby v přípravě dresinků

Nenechte si zkazit radost z celého pokrmu kvůli špatně připravenému dresinku. Poradíme vám, jak se vyhnout častým chybám, abyste si mohli naplno pochutnávat.

  1. V první řadě je důležité nepodceňovat kvalitu použitých surovin. Bez kvalitního vstupu nemůže být kvalitní výstup - to známe všichni, viďte?
  2. Zapomeňte na sušené bylinky, jedině s čerstvými budou dresinky dokonale ochucené. Dnes seženete bylinky řezané i v květináčích v každém supermarketu.
  3. Řekněte stop kupovaným dresinkům plným chemických a nezdravých přísad. Domácí dresink připravíte během chvilky a bude tak kvalitní, jak si sami zvolíte.
  4. Pozor na poměry jednotlivých surovin, výsledný dresink má být krémově hustý - a rozhodně ne zteplalý. Proto ho ihned po přípravě uložte vychladit do lednice.
  5. Myslete na vhodnost připravovaného dresinku k plánovanému jídlu, ne všechny chutě k sobě opravdu ladí. Tak abyste nebyli zklamáni z výsledku.
  6. Méně je někdy více, což platí i u množství surovin v dresinku. Během přípravy ochutnávejte a jste-li nerozhodní, připravte raději více jednoduchých přelivů.
  7. Olej není ve většině případů vůbec potřeba, proto pozor při jeho přidávání do vámi připravovaného domácího dresinku.
  8. Sražený dresink není vábný na pohled, ale ani moc chutný. Dresink je potřeba důkladně promíchat a správně skladovat, aby se suroviny od sebe nezačaly oddělovat. V nouzi pomůže i mixér, kterým směs rozmixujete dohladka.

Dresinků existuje nepřeberné množství - zatímco v jedněch přelivech je základem majonéza nebo mléčné výrobky, v těch dalších je to základ z rajčat či zcela jiné suroviny. Ať už máte raději přeliv s bylinkovým nádechem, nebo česnekový dresink s pořádně pikantním řízem, při vhodné volbě k pokrmu si dokonale pochutnáte.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli