8 častých chyb během přípravy dresinků: Dbejte na jejich složení i konzistenci
Dresinky jsou skvělým dochucovadlem salátů, ale také grilovaných pochoutek. Důležité však je udělat přelivy správně, aby splnily svůj účel a podtrhly chuť pokrmu, ke kterému je zvolíme. Jak vyzrát na chyby?
Dresink slouží k dochucení salátů a dalších pokrmů a na rozdíl od zálivky může obsahovat větší škálu surovin. Je hustý a často bývá také krémový v důsledku přidání mléčných výrobků. Poradíme vám, jak se vyvarovat chyb při přípravě dresinků.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Časté chyby v přípravě dresinků
Nenechte si zkazit radost z celého pokrmu kvůli špatně připravenému dresinku. Poradíme vám, jak se vyhnout častým chybám, abyste si mohli naplno pochutnávat.
- V první řadě je důležité nepodceňovat kvalitu použitých surovin. Bez kvalitního vstupu nemůže být kvalitní výstup - to známe všichni, viďte?
- Zapomeňte na sušené bylinky, jedině s čerstvými budou dresinky dokonale ochucené. Dnes seženete bylinky řezané i v květináčích v každém supermarketu.
- Řekněte stop kupovaným dresinkům plným chemických a nezdravých přísad. Domácí dresink připravíte během chvilky a bude tak kvalitní, jak si sami zvolíte.
- Pozor na poměry jednotlivých surovin, výsledný dresink má být krémově hustý - a rozhodně ne zteplalý. Proto ho ihned po přípravě uložte vychladit do lednice.
- Myslete na vhodnost připravovaného dresinku k plánovanému jídlu, ne všechny chutě k sobě opravdu ladí. Tak abyste nebyli zklamáni z výsledku.
- Méně je někdy více, což platí i u množství surovin v dresinku. Během přípravy ochutnávejte a jste-li nerozhodní, připravte raději více jednoduchých přelivů.
- Olej není ve většině případů vůbec potřeba, proto pozor při jeho přidávání do vámi připravovaného domácího dresinku.
- Sražený dresink není vábný na pohled, ale ani moc chutný. Dresink je potřeba důkladně promíchat a správně skladovat, aby se suroviny od sebe nezačaly oddělovat. V nouzi pomůže i mixér, kterým směs rozmixujete dohladka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Dresinků existuje nepřeberné množství - zatímco v jedněch přelivech je základem majonéza nebo mléčné výrobky, v těch dalších je to základ z rajčat či zcela jiné suroviny. Ať už máte raději přeliv s bylinkovým nádechem, nebo česnekový dresink s pořádně pikantním řízem, při vhodné volbě k pokrmu si dokonale pochutnáte.
Komentáře