Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Příprava domácího dresinku zabere jen pár minut, ale výtečně podtrhne chuť salátu
Zdroj: TopRecepty.cz

Dresink používáme k dochucení ovocných, zeleninových, míchaných či těstovinových salátů. Oproti klasické salátové zálivce, která obsahuje hlavně olej a ocet, je dresink doplněn o další ingredienci. Nejčastěji se v jeho základu objevuje majonéza, zakysaná smetana, kečup či jogurt.

Celkový dojem pokrmu dresink pozvedne na vyšší úroveň. Při jeho přípravě si dejte pozor, aby pokrm opravdu pouze pozvedl a dochutil, ale nepřehlušil jeho hlavní chutě. Vždy je důležité zvolit dresink, který se k podávanému salátu hodí. Dresinky se sice dají koupit v mnoha variantách, ale ty domácí nic nepřekoná.

Základní dresink obměňujte podle chuti

Připravit si domácí dresink je práce na pár minut, jen musíte mít doma veškeré potřebné ingredience.

  • U zeleninových a těstovinových salátů si připravte majonézu, zakysanou smetanu či  jogurt. Poté stačí dochutit (sůl, pepř) a základ máte hotový.
  • Další suroviny volte podle celkového záměru. Velmi oblíbený je česnekový dresink, do kterého již stačí rozmáčknout pouze stroužek česneku a zakápnout ho citronovou šťávou.
  • Pokud máte rádi sladké v kombinaci se slanými chutěmi, vyzkoušejte medovo-hořčičný dresink.
  • U dresinku dále můžete experimentovat s bylinkami. Výtečně se do něj hodí kopr, bazalka nebo pažitka.
  • Dalšími variantami mohou být nastrouhané sýry v základní verzi dresinku např. niva.
  • Dresink na ovocný salát si připravíte také velmi snadno. Stačí smíchat jogurt nebo zakysanou smetanu s trochou medu. K obohacení použijte šťávu z pomeranče, chia semínka či oříšky.

Mezi nejoblíbenější dresinky patří bezesporu česnekový. Výborně se hodí k zeleninovému salátu s grilovaným kuřecím masem a využijete ho do domácích tortill. S postupem na jeho přípravu vám pomůže náš videorecept. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více