Časté chyby v přípravě karlovarského knedlíku: Mnoho mouky i nedobrý tvar
Karlovarský knedlík se připravuje zpravidla ke slavnostním pokrmům. Jeho vzhled na talíři zaujme a chuť překvapí. Ačkoliv nemusí od pohledu vypadat zrovna nadýchaně, opak je pravdou - pokud je tedy správně připraven.
Krásná kostičková mozaika se objeví ihned, jakmile rozkrojíte šišku karlovarského knedlíku. Na atraktivitě mu taktéž přidává petrželová nať obsažená v těstě. Abyste si však pochutnali, je potřeba se vyvarovat těch nejčastějších chyb při jeho přípravě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Časté chyby při přípravě karlovarského knedlíku
Zjistěte, proč se vám nedaří uvařit dokonalý karlovarský knedlík. Díky následujícím bodům budete vědět, v čem chybujete, případně čemu se včas vyhnout.
- Množství mouky je v tomto případě velmi ošemetné - nemusíte ji totiž použít vůbec. Pokud ji však máte v plánu přidat, mějte na paměti, že méně je v tomto případě opravdu více. Knedlík s nadbytečnou moukou je nedobře hutný.
- Čerstvé pečivo zhatí vaši snahu o dokonalý knedlík. Do toho karlovarského je totiž potřeba použít pečivo starší, protože to čerstvé by se při jeho přípravě hned rozmočilo. To čerstvé můžete nakrájet a následně nechat řádně oschnout.
- Víte, jak má vypadat správně vyšlehaný sníh z bílků? Při otočení mísou dnem vzhůru musí pevně držet - žádné sjíždění či odlepování se ode dna mísy. Jedině takový sníh lze použít k přípravě knedlíku, na kterém si pochutnáte.
- Zapomeňte na kypřidla. Právě dotuha vyšlehaný sníh z bílků zajišťuje dokonalou kyprost karlovarského knedlíku, bez níž by byl jen stěží poživatelný.
- Jestliže máte obavy z neforemného tvaru, použijte při přípravě knedlíku potravinářskou fólii, díky které vykouzlíte krásný válcovitý tvar.
- Tupým nožem rozhodně nenakrájíte horký nadýchaný knedlík, proto vsaďte na krájení knedlíku pomocí nitě - tuhle vychytávku používaly už naše babičky.
- Čerstvá petrželová nať je nezbytnou součástí tohoto druhu knedlíku. Proto zapomeňte na sušené bylinky a použijte ty čerstvé - pro chuť i výsledný efekt.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vychladlé knedlíky krájejte pomocí ostrého nože. Karlovarský knedlík se skvěle hodí k pečeným masům se zelím, ale také ke klasickým českým omáčkám. K jakému pokrmu máte tento knedlík nejraději vy? Napište nám to dolů do komentářů.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře