Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí svíčková na smetaně

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

31. 5. 2016 09:58

Suroviny pro 7 porcí

7 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 101 kJ / 2 892 kcal
Bílkoviny245,09 g
Tuky177,54 g
Vláknina32,05 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 2,84 g
Sůl6,79 g
Sacharidy66,02 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Přidávám ještě 1 PL sójové omáčky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

krkovicka.x krkovicka.x

8. 2. 2021 22:02

Maxmillian: Díky, poslední dobou dělám pasírovanou. Ohledně sójové omáčky, mám ji prostě rád, vím že tam nepatří, taky proto jsem ji napsal do poznámek a ne do receptu.

Maxmillian

8. 2. 2021 19:55

Konečně recept, který je správný a má šanci na dobrý výsledek. Správný postup, správné pořadí, ale jako vše i toto lze vylepšit.
1. Jak někdo v komentářích píše, 33% smetana je lépe, spíše pak můžete říci, že je to na SMETANĚ ;-)
2. Zkuste si alespoň část omáčky rozmixovat i s kořením, jen bez bobkového listu, ten určitě vyjmout a po propasírování tzv. „do sucha“ (v cedníku skoro nic nezbude, kromě téměř vysušených zbytků koření a možná zeleniny, chce to trochu silou) porovnejte s omáčkou zbavenou koření.
3. Když na závěr zjemňujete a kyselíte, zkuste si těsně před ukončením varu přidejte cca 2dcl bílého vína a jen pár vteřin převařte - hotovo.

Jinak jak správnost surovin, hlavně masa (je pro Boha né pravou svíčkovou!!) tak ostatní mi včetně obrázku a barvy omáčky (žádná utrápená "šedivka") napovídá, že si autor skutečně pochutná. :yes:
:-)

PS: k poznámce od "kuchařky" - Přidávám ještě 1 PL sójové omáčky. Sojová omáčka patří do české kuchyně asi tak, jako do vietnamské kynutý houskový knedlík, ledaže se jedná o hanojskou verzi. Ve svíčkové na smetaně jsou výhradně místní ingredience a to již několik set let zhruba stejné či obdobné, jak se místně liší zdroje, ale SOJA? 8-(

Vladas..

3. 2. 2018 03:45

Akorát bych dal smetanu na šlehání 33%. Ta na vaření je jak mléko a sráží se.

Focus2002 Focus2002

16. 6. 2017 19:25

Já se rád napapám, protože sem řádnej dělník.

mika59 mika59

31. 5. 2016 16:25

<3:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové tituly!

v našem eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí svíčková na smetaně hovězí svíčková hovězí svíčková recepty hovězí svičkova- recepty hovězí svíčková na smetaně recepty hovezi svickova recept svickova hovězí svíčková z hoveziho svíčkova na smetaně z hověziho recepty hovězí svičkova hovězí svíčková omáčka hovězí na smetaně svíčkova na smetaně top recepty recept na hovezi svickovou recept hovězí svíčková svíčkova s hovezího hovězí svíčková na smetaně recept svíčková na smetaně hovězí svíčková na na smetane recept na svíčkovou

Suroviny: hovězí zadní, špek, sádlo, mrkev, celer, petržel, cibule, hořčice plnotučná, bobkový list, koření nové koření, pepř, vývar hovězí, mouka hladká, smetana na vaření, citron, máslo, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Hovězí svíčková na smetaně

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RJ9O