Chyby při přípravě knedlíků plněných uzeným: Pečlivé balení náplně je základ
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem jsou oblíbeným pokrmem na našich stolech. Obzvláště pak, pokud je doplníme zelím nebo špenátem a spoustou osmažené cibulky. Jakých chyb se při jejich přípravě lze dopustit?
Bramborové knedlíky si můžete vychutnat jak nasladko, tak naslano. A právě ty plněné uzeným masem jsou velmi oblíbenou variantou. Při jejich přípravě se však lze velmi snadno dopustit zbytečných chyb - proto vám poradíme, jak na ně.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby v přípravě knedlíků plněných uzeným
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem zvládne připravit i začátečník - stačí se vyhnout těm nejčastějších chybám, které vás mohou potkat:
- Zásadní je výběr kvalitních surovin, a to včetně vhodného varného typu brambor. Na bramborové těsto se nejvíce hodí brambory typu C.
- Nejlépe den předem uvařené brambory je potřeba nastrouhat - rychle zažeňte myšlenku na mixér, těsto by bylo kašovité a nedrželo by pohromadě.
- Dbejte na správný výběr mouky do bramborového těsta, abyste docílili dokonale kyprých knedlíků, nikoliv "gumových míčků".
- Příliš hutné těsto znamená moc mouky, proto dbejte na správný poměr mouky a brambor, případně hutné těsto nastavte dalšími bramborami.
- Všechny potřebné ingredience, ale i pomůcky a velký hrnec s vodou si připravte včas - bramborové těsto stáním řídne, a tak je potřeba s ním pracovat rychle.
- Náplň tvořenou z vařeného uzeného masa nakrájeného na kostičky, případně osmahnutého s cibulkou, je nutné před plněním těsta nechat vychladnout.
- Těsto je potřeba rozdělit na dostatečně velké kousky, které budou tvořit knedlíky, a zároveň je nepřeplňovat, aby při vaření nepraskly a nerozpadly se.
- Nepodceňujte vaření knedlíků - pokud si nejste jisti, vyjměte jeden z vody a rozkrojte ho. Obecně se pak udává doba jejich vaření zhruba 15 minut, kdy však záleží na velikosti jednotlivých kousků i množství jejich náplně.
- Na rozvařených knedlících si nikdo nepochutná, proto je po vhození do vody oddělte ode dna hrnce a jakmile vyplavou na hladinu, vyjměte je.
Tip: Pro nadýchanost a jemnou strukturu knedlíků, ale také jejich delší trvanlivost a eliminaci lepivosti, přidejte do bramborového těsta ocet (1 lžíce na 1 kg brambor).
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou přílohu máte k bramborovým knedlíkům s uzeným nejraději - bílé nebo červené zelí? Nebo snad hustý špenát? Podělte se o své chutě v komentářích a pokud rádi vaříte podle názorných videí, můžete podle toho našeho připravit ty nejlepší bramborové knedlíky plněné uzeným masem. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře