Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový salát je oblíbený pokrm z vařených brambor, uzeniny či šunky, vajec, kyselých okurek a mnoha dalších ingrediencí, které jsou součástí rodinných receptů. Přinášíme další díl ze série Stop plýtvání.

Bramborový salát se připravuje k různým příležitostem téměř v každé domácnosti. Aby ho bylo dost pro všechny, často se to s množstvím přežene, a po bohatém jídle už o něj nikdo nestojí. Co se zbytky salátu, které už k řízkům nikdo nechce?

Jak zužitkovat zbylý bramborový salát

Salát vydrží v lednici až 3 dny - jaké jídlo se z něj dá ještě připravit?

  • Klasická pomazánka na veku, tousty a bagety pod šunku, sýr a okurku.
  • Vaječná tlačenka je oblíbená nejen o Velikonocích, ale kdykoliv po celý rok.
  • Kapsičky, paštičky a kornoutky z listového těsta můžeme naplnit salátem.
  • Tortilly a wrapy můžeme potřít bramborovým salátem a podávat smotané.
  • Aspiková miska je vrstva salátu se šunkou, sýrem a vejcem, přelitá želatinou.
  • Sýrová roláda plněná bramborovým salátem je chutným retro pohoštěním.
  • Ruské vejce je bramborový salát s oblohou a majonézou v malé misce.

Bramborovým salátem je snadné se přejíst. Zamezíme tomu tím, že do salátu přimícháme další ingredience - více šunky, vařených vajec, zeleniny, sýra či koření. Zkuste do salátu přidat zelenou papriku, jak to měl rád Karel Gott. Na přípravu jeho oblíbeného bramborového salátu se můžete podívat v našem videu:

Podívejte se na další díly ze seriálu Stop plýtvání.

Komentáře

Další tipy a triky