Paštičky
Drobné pečivo z listového těsta připravíme jednoduše vykrojením koleček, která položíme na sebe a upečeme. Po upečení je plníme náplní z tatarské omáčky, krabích tyčinek a ozdobíme kouskem pomeranče a natí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 890 kJ / 452 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,98 g |
Tuky | 24,76 g |
Vláknina | 2,75 g |
Cholesterol | 359 mg |
Sodík | 1,98 g |
Sůl | 4,51 g |
Sacharidy | 30,85 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paštičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KWG
Moje poznámka
Paštičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KWG
Nejnovější recepty
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 1 hodinou
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 18 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 21 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno 7. 7. 2025 08:57
Cuketový perník
Přidáno 7. 7. 2025 06:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapusta zapékaná s mletým masem
Bajdina před 16 minutami
Palačinky ultratenké a nejlepší z nejlepších
nikolasvabenska před 18 minutami
Uzený guláš
brtna před 41 minutami
Mleté maso s tarhoňou a zeleninou
novakovajanna před 1 hodinou
Rychlá hrníčková bábovka
nikolasvabenska před 1 hodinou
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
janatka před 1 hodinou
Šťavnaté karbanátky se sýrem
Markeeta před 2 hodinami
Brusinky z rybízu
sidonie před 3 hodinami
Chutné vafle
Eliška před 3 hodinami
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 12 hodinami
Tématické fráze:
německá kuchyně recepty,
paštičky z listového těsta,
studený oběd,
německé předkrmy,
německá kuchyně,
recept na paštičky,
recepty nemecke kuchyne,
recepty.de,
slane pasticky,
německá kuchyně-recepty,
hotovky recepty,
paštičky z lístkového těsta,
plněné paštičky,
studené obědy,
studené obědy recepty,
recepty studené kuchyně,
studená kuchyně,
nemecká studená kuchyně,
studený oběd recept,
studene predjedla
Suroviny:
těsto listové,
krabí tyčinky,
tatarská omáčka,
šťáva citronová,
nať petrželová,
pomeranče,
vejce
Komentáře (46)
Já dělám horní okruží dvě tenčí, ničím mezi tím nemažu, trochu válkem přimáčknu a to spodní kolečko vevnitř propíchám vidličkou, nic vejcem nepotírám. Těsto musí být studené a dává se do důkladně vyhřáté trouby - ale to vám radit nemusím
Tentokrát postup podle receptu...
Ty nepodarky (viz foto) budu mančaftu prezentovat jako umělecké dílo
Těsto bylo kupované, už rozválené na papíru...
Podotýkám, že při mašlování jsem si dával setsssakra pozor, abych vejcem nepopaplal boky koleček!
Prosím, KDEPAK JSEM SOUDRUH ASI UDĚLAL CHYBU, NEVÍTE
Plát pomašlím vejcem, vypíchám otvory, přiklopím druhým plátem, sestavu obrátím druhým plátem dospodu a větším kolečkem vykrojím paštičky (nebo narádluji čtverce) Nic nemusím přenášet a skládat na sebe (foto napoví)
Právě jsem objevila tento recept a vypadá to luxusně
Díííky moc za inspiraci