Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémy jsou důležitou součástí dortů. V minulosti se zdobení omezilo jen na těžké máslové krémy, v lepším případě nastavené pudinkem nebo moučnou kaší. Receptů na krémy bez másla je v současnosti mnohem více.

Těžké máslové krémy už nejsou v oblibě ani u starší generace. Ovlivňuje to nejen vysoká cena másla, ale i jeho kvalita a negativní dopad na zdraví každého z nás. Lehké krémy jsou zdravější, lehčí, chutnější a vhodné i pro malé děti.

Jak udělat krém bez másla

Změna krému umožní ozdobit dort a nezatížit organismus kaloriemi navíc:
  • Nejlepší krémy jsou smetanové - šlehačka a mascarpone, krém z tvarohu, kysanky nebo z jogurtu, čokoládová ganache.
  • Nastavit krém lze právě šlehačkou nebo tvarohem - zašleháme je do uvařeného hustého pudinku. Výborně funguje tvaroh, ušlehaný s 33% smetanou a cukrem.
  • Ořechová másla jsou zdravé tuky, které stojí za vyzkoušení. Našleháme je se smetanou nebo tvarohem, použít lze i nutellu na čokoládovou verzi krému. 

Odlehčený krém bez másla používáme i v pokrmech, kam se máslové krémy nehodí - například do pohárů nebo k plnění palačinek, jak můžete vidět v našem videu:

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli