Co děláme nejraději z jahod? Během pár minut servírujte tu největší dobrotu
Jahody jsou báječné, výborně se hodí do nejrůznějších sladkých dezertů, pohárů, moučníků i ovocných knedlíků. Jenže to vše připravujeme jen občas, když však nosíme ze zahrady každý den lahodné a voňavé jahody, potřebujeme je připravit k jídlu rychle, chutně, a tak, aby si zachovaly co nejvíce vitamínů.
Jahody trhejte i s malými stopkami, ty odstraníte teprve krátce před konzumací. Po natrhání jahody brzy spotřebujte, dokud mají tu nejlepší chuť a kvalitu. Rozložené jahody vydrží až do druhého dne, ale déle je raději neskladujte.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co rychlého udělat z jahod
Moučníky a dezerty nejíme každý den a jahody se dají připravit k jídlu velmi jednoduše. Jahody odstopkujte, rychle opláchněte studenou vodou a nechte krátce okapat. Můžete je jíst jen tak samotné nebo lehce pocukrované práškovým cukrem. Zvlášť chutné jsou s mléčnými výrobky.
Jak připravit jahody k jídlu
Jahody dejte do misky, přidejte trochu práškového cukru nebo medu. Rozmačkejte vše mačkadlem na brambory a přidejte mléko, může být obyčejné, kefírové, sójové (domácí, z krabice nebo sušené) nebo jakékoliv alternativní. Hustotu této dobroty si zvolte sami, stejně tak množství jahod závisí na vaší chuti a možnostech.
Tip: Úplně stejně připravíte k jídlu také maliny, ostružiny nebo borůvky.
Jak jahody ještě vylepšit
Naše babičky nám k jahodám přidávaly trochu smetany nebo také zakysaného mléka. I vy můžete přidat trochu jogurtu, zakysanou smetanu a dokonce i tvaroh. Mléčné výrobky se dají různě kombinovat. Sladidlo zvolte podle svých preferencí, pro výraznější chuť je vhodný i vanilkový cukr, ale jahody jsou samy o sobě úžasně aromatické. Pokud mají být vaše jahody ještě luxusnější, ozdobte je kopečkem šlehačky nebo vanilkové zmrzliny.
Letní jednoduchý pokrm
Jahody s mléčnými výrobky poslouží během horkých dnů jako skvělá snídaně nebo lahodný a osvěžující základ oběda nebo večeře. Co třeba takto jednoduše připravit osvěžující jahodovou "polévku"? Pro větší sytost k jahodám podávejte kukuřičné lupínky nebo také müsli, případně se po jahodách "dojezte" něčím hutnějším. Vyzkoušejte třeba pečivo s některou z chalupářských pomazánek.
Také takto jednoduše připravujete jahody? Jaké kombinace máte nejraději? Můžete nám o tom napsat.
Komentáře