Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sklízejte plodiny ve správném čase, abyste si dopřáli jejich dokonalou chuť

Sklízejte plodiny ve správném čase, abyste si dopřáli jejich dokonalou chuť

Sklizeň je proces, během něhož sbíráme zralé plodiny a plody ze svých zahrádek. V každém ročním období dozrávají jiné plodiny, a to v čase, kdy mají nejlepší velikost, konzistenci a především chuť

Sklizeň v jednotlivých ročních obdobích 

Každé roční období je ideální pro sklizeň určitého ovoce a zeleniny. 

Jaro 

  • V jarních měsících se sklízejí nebo vysazují různé druhy zeleniny, jako jsou špenát, ředkvičky, salát, čerstvý hrášek a jarní cibule.
  • Také začínají sklizně ovoce, jako jsou jahody a maliny, které dozrávají brzy na jaře.

Léto 

  • Léto je sezónou pro sklizeň mnoha druhů ovoce včetně třešní, borůvek, jahod, broskví, meruněk, hroznů, jablek a hrušek.
  • Zelenina, jako jsou rajčata, okurky, papriky a baklažány, dozrává a je sklízena. Na začátku léta se také sklízí česnek, na konci léta pak cibule. 

Podzim 

  • Podzim je sezónou pro sklizeň dalšího ovoce, jako jsou hrozny pro výrobu vína, jablka, hrušky, a také ořechy, jako jsou lískové ořechy a vlašské ořechy.
  • Zelenina, jako jsou dýně, červená řepa, brambory, celer a mrkev nebo kukuřice, je sklízena na podzim a často se používá v tradičních podzimních pokrmech.

 

Více

1 2 3 6

Další témata

Další recepty