Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Teplé letní dny se pomalu, ale jistě blíží a my máme pro vás tip na dokonalé osvěžení. Připravte si s námi lahodnou domácí zmrzlinu, která má tak snadnou přípravu, že ji hravě zvládne i začátečník. Věřte, že se v mrazničce nezdrží dlouho - je totiž tak dobrá, že se po ní přímo zapráší.

Zmrzlinu hojně potkáváme s příchodem teplých jarních dní téměř v každé cukrárně nebo stánku, kde si můžeme vybrat od klasických příchutí až po ty ovocné. Víte, že příprava skvělé domácí zmrzliny není vůbec složitá? My vás o tom přesvědčíme. Tuto lahodnou zmrzlinu připravíte opravdu snadno a rychle. Připravte si pořádnou porci lahodné domácí zmrzliny do zásoby, ať ji máte po ruce vždy, kdy na ni dostanete chuť

Příprava lahodné zmrzliny

Na přípravu budete potřebovat vysokoprocentní smetanu ke šlehání (33%), kondenzované mléko, vanilkovou esenci a čokoládu.

  1. Smetanu nalijte do misky a vyšlehejte v hladký krém.
  2. Přidejte kondenzované mléko a opět vyšlehejte.
  3. Hotovou směs rozdělte do dvou misek.
  4. Na vanilkovou příchuť: Do první mísy přidejte vanilkový extrakt a zamíchejte. 
  5. Na čokoládovou příchuť: Čokoládu si rozpusťte ve vodní lázni a vmíchejte do druhé misky.
  6. Připravené zmrzliny dejte do mrazáku alespoň na 24 hodin.
  7. Hotovou zmrzlinu servírujte do misky a ozdobte čerstvým ovocem, mátou nebo čokoládovou tyčinkou

Na přípravu lahodné domácí zmrzliny můžete použít také sezónní ovoce. Po voňavé jahodové zmrzlině se v okamžiku slehne zem. Výhodou domácí zmrzliny je, že si ji můžete připravit i bez vysokého množství přidaného cukru a dopřát si tak zdravé mlsání bez výčitek. 

Do komentáře nám dejte vědět, jak se vám zmrzlina povedla. Budeme rádi za vaši zpětnou vazbu. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie