Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drobenka je snadným a rychle připraveným doplňkem moučníků. Drobenkou vašim dobrotám dodáte křupavost, příjemnou sladkost, lákavější vzhled a jemnou chuť. S naším videoreceptem pro vás bude příprava drobenky ještě snazší. Pojďte si s námi projít jednoduchý postup.

Koláče a buchty s drobenkou jsou chutné a bez ní jakoby ztratily část svého kouzla. Pokud máte rádi bublaniny s kyselejším a vodnatějším ovocem, drobenka tyto vlastnosti ideálním způsobem vyváží.  Ale jak vytvořit výbornou drobenku se správnou strukturou? Budete potřebovat jen tři suroviny a trochu času.

Jak připravit drobenku

Drobenku obvykle používáme jako ozdobu nahoru na koláč, ale populární je i její využití místo korpusu. Pokud si přejete svůj pekařský výtvor doladit, není nic snazšího, než si drobenku rovnou připravit.

  • Budete potřebovat 160 g hrubé mouky, 80 g cukru krupice a 80 g změklého másla.
  • Tip 1: Do drobenky je možné přidat skořici či perníkové koření nebo některé další, které vám bude chuťově ladit s konkrétním moučníkem. Případně můžete zkusit jiný typ mouky - polohrubou, hladkou nebo dokonce celozrnnou. Nic není špatně, jen chuť a struktura je pokaždé trochu jiná.
  • Všechny suroviny vložte do mixéru a mixováním je bleskově propojte.
  • Tip 2: Směs můžete i jednoduše promíchat ručně, výsledek je pak rustikálnější a působí ležérněji.
  • Nyní již máte připravenou drobenku s tou správnou strukturou. Zařaďte ji do vašeho receptu a upečte moučník podle návodu.
  • Pokud chcete dosáhnout stejného výsledku, jaký vidíte ve videu, je důležité zachovat daný poměr surovin.

Drobenku rády připravovaly už naše babičky, ale s využitím moderních postupů vás bude její příprava ještě více bavit. Drobenku můžete i dále vylepšovat nebo ji na moučníku úplně nahradit. Podělte se s námi do komentářů o své osvědčené tipy.

Komentáře

Další tipy a triky