Drobenka během okamžiku: Snadný videonávod nabídne vašemu moučníku dokonalost
Drobenka je snadným a rychle připraveným doplňkem moučníků. Drobenkou vašim dobrotám dodáte křupavost, příjemnou sladkost, lákavější vzhled a jemnou chuť. S naším videoreceptem pro vás bude příprava drobenky ještě snazší. Pojďte si s námi projít jednoduchý postup.
Koláče a buchty s drobenkou jsou chutné a bez ní jakoby ztratily část svého kouzla. Pokud máte rádi bublaniny s kyselejším a vodnatějším ovocem, drobenka tyto vlastnosti ideálním způsobem vyváží. Ale jak vytvořit výbornou drobenku se správnou strukturou? Budete potřebovat jen tři suroviny a trochu času.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit drobenku
Drobenku obvykle používáme jako ozdobu nahoru na koláč, ale populární je i její využití místo korpusu. Pokud si přejete svůj pekařský výtvor doladit, není nic snazšího, než si drobenku rovnou připravit.
- Budete potřebovat 160 g hrubé mouky, 80 g cukru krupice a 80 g změklého másla.
- Tip 1: Do drobenky je možné přidat skořici či perníkové koření nebo některé další, které vám bude chuťově ladit s konkrétním moučníkem. Případně můžete zkusit jiný typ mouky - polohrubou, hladkou nebo dokonce celozrnnou. Nic není špatně, jen chuť a struktura je pokaždé trochu jiná.
- Všechny suroviny vložte do mixéru a mixováním je bleskově propojte.
- Tip 2: Směs můžete i jednoduše promíchat ručně, výsledek je pak rustikálnější a působí ležérněji.
- Nyní již máte připravenou drobenku s tou správnou strukturou. Zařaďte ji do vašeho receptu a upečte moučník podle návodu.
- Pokud chcete dosáhnout stejného výsledku, jaký vidíte ve videu, je důležité zachovat daný poměr surovin.
Drobenku rády připravovaly už naše babičky, ale s využitím moderních postupů vás bude její příprava ještě více bavit. Drobenku můžete i dále vylepšovat nebo ji na moučníku úplně nahradit. Podělte se s námi do komentářů o své osvědčené tipy.
Komentáře