Zeleninové rizoto z remosky

Bezmasá jídla Doba přípravy: 40 min. 8 názorů

Bezmasá jídla Doba přípravy: 40 min. 8 názorů

Suroviny 6 porcí

2 lžíce oleje
1 cibule (na kostičky)
1/2 l rýže
1 l vývaru
1 mražená zeleninová směs s kukuřicí
případně sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Přímo v nádobě remosky osmažíme na oleji cibuli, přidáme vypranou rýži, krátce orestujeme, přisypeme zeleninovou směs a zalijeme vývarem (já dělala z kostky - 3 zeleninové kostky na 1 litr horké vody). Případně dosolíme, dopepříme - dle chuti.

  2. Přiklopíme víkem, pečeme do měkka (20 - 30 min). Podáváme posypané sýrem s čerstvou zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Úplně jednoduchý recept, který s rodinou milujeme a nenašla jsem ho tu.

Lze dělat i v troubě v pekáčku, ale z remosky je nejlepší:-)

Komentáře k receptu Zeleninové rizoto z remosky

  • luckymoon luckymoon(autor receptu)

    spagetka: špagetko, nezbývá než souhlasit, už teď se těším, až si v ní na velikonoce upeču kachničku. Už teď slintám.....:-K

    Odpovědět

  • luckymoon luckymoon(autor receptu)

    Kvety: dobrý dotaz - taky cibulku restuju rovnou na sporáku a až když vše smíchám, dávám pod víko. Omlouvám se, z receptu to není zřejmé. Držím palečky, ať máš spoustu nápadů a dobrých zkušeností s remoskou:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Kvety - viz můj 1.komentář, remoska nemá chybu, nauč se ji používat, já na ni nedám dopustit :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Kvety Kvety

    Remosku jsem si pořídila, ale pořád jsem se nějak nenaučila ji využívat. Cibulku v remosce osmažíte pod zapnutým víkem nebo dáte mísu remosky přímo na sporák? Jinak recept je fajn, dělám takhle (teda na sporáku) rizoto s kuřecím masem - nejdříve na cibuli orestuju kuřecí maso nakrájené na malé kousky a dál to dělám stejně. Je to rychlé a dobré.

    Odpovědět

  • luckymoon luckymoon(autor receptu)

    Klariska: Neboj, nedude, když ji tam nasypeš rovnou z mrazáku, tak je akorát, mám to vyzkoušené. :-K Ale každá remoska je jiná i rýže je jiná, takže je třeba vyzkoušet a ochutnat. Jinak určitě lze zeleninku nasypat později.:-p:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Klariska Klariska

    Dobrý nápad s rizotem do remosky, jen ta zelenina si myslím bude po dvaceti minutách vaření moc.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Taky remosku vymysleli Češi ;-);-), jinak :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: rizoto v remosce remoska recepty kniha rychlé recepty z remosky nejlepší recepty z remosky remoska recepty zeleninové rizoto rýže v remosce rýže z remosky recepty do remosky pečeme s remoskou nejlepší remoska rizoto zeleninové zeleninové rizoto recept recept rizoto v remosce zeleninové rizoto v troubě vaření rýže v remosce recepty z remosky recepty remoska nejlepší rizoto remoska recepty knihy