Smažené nudle (podle Vietnamce)
Smažené nudle připravené podle tohoto receptu hned zlákají každého strávníka svou exotickou vůní. Příprava je snadná, nudle stačí namočit do horké vody a pak v pánvi smíchat s hotovou směsí křehkého masa a křupavé zeleniny v pikantní omáčce.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 245 kJ / 298 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,45 g |
Tuky | 2,69 g |
Vláknina | 1,45 g |
Cholesterol | 168 mg |
Sodík | 2,56 g |
Sůl | 5,55 g |
Sacharidy | 6,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nudle namočíme do vlažné vody a necháme hodinu až hodinu a půl nabobtnat, v žádném případě nudle nevaříme.
Krok 2: Nakrájíme maso, mrkev a Jidášovo ucho na nudličky, bílou i zelenou část jarní cibulky na kolečka.
Krok 3: Nakrájené maso necháme hodinu marinovat v oleji, troše soli a malinké špetce jedlé sody, která zapříčiní, že bude maso křehké.
Krok 4: Na pánev dáme olej, necháme rozehřát a na vysokém plameni orestujeme maso.
Krok 5: Až bude maso opečené, přidáme zeleninu, chvíli spolu restujeme, maximálně 2 minuty, zelenina musí být na skus křupavá.
Krok 6: Poté přidáme nudle a všechna dochucovadla. Dle potřeby přisolíme a vše dobře promícháme.
Zveřejněno 27. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažené nudle (podle Vietnamce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJYEZ
Moje poznámka
Smažené nudle (podle Vietnamce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJYEZ
Nejnovější recepty
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno před 9 hodinami
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Grilované maso v černém pivu
Přidáno 12. 7. 2025 18:29:14
Ledvinky na špeku
Přidáno 12. 7. 2025 18:23:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Hanka004 před 4 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
karinpekarkova před 4 hodinami
Cuketový moučník s jablky
svidrnochovas@seznam.cz před 5 hodinami
Rebarborový koláč
kacaba10 před 5 hodinami
Kedlubnové zelí
jana100 před 5 hodinami
Pomazánka z míchaných vajíček s Hermelínem
mertice před 6 hodinami
Vepřová plec na ajvaru
mertice před 8 hodinami
Karamel
Kristynanelly před 10 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 10 hodinami
Meruňkový koláč
Majkas před 10 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
nudle,
zelí čínské,
mrkev,
cibulka jarní,
jidášovo ucho,
omáčka rybí,
omáčka sojová,
ústřicová omáčka,
soda jedlá,
olej,
sůl
Komentáře (6)
Jako fakt 250g masa na porci? Už jste někdy byla ve vietnamské restauraci?Pokud ano, tak musíte uznat, že tam Vám toho masa tolik nedají.
Jidášovo ucho se musí nejdříve namočit, což není z receptů zřejmé, jinak je nepoživatelné .
Navíc ta jedna kostka nudlí není na jednu porci ale na dvě až dva a půl porce, tudíž opět zavádějící údaj.
Celkové hodnocení receptu je : 🤮🤮🤮