Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublaniny jsou typicky letními moučníky, do kterých se využívá sezónní ovoce. K dokonalosti víc nepotřebuje, přesto ji lze ještě vylepšit lahodně křupavou drobenkou. Jak dlouho však bublaninu sypanou žmolenkou péct?

Jakmile se řekne letní mlsání, hned nám naskočí myšlenky na slaďoučké ovocné knedlíky, které nám dělávala babička, stejně jako dokonale vláčné bublaniny plné šťavnatého ovoce. A co teprve bublaniny s křehoučkou čepičkou z drobenky!

Jak dlouho se peče bublanina s drobenkou

Bublanina s drobenkou se peče většinou o 5–10 minut déle než bez ní. Zpravidla to bývá 40–50 minut, pokud pečete bublaninu na celý plech. Důležitým krokem je v každém případě špejlový test, abyste věděli, zda je moučník správně propečený. Vždy se však přednostně řiďte vámi vybraným receptem a časy uvedenými v něm.

S jakým ovocem máte bublaninu nejraději? A s drobenkou nebo bez? Napište nám do komentářů. U nás vítězí bublanina s třešněmi, na které sladká a křupavá čepička z drobenky nesmí chybět. Zkusíte si ji upéct s námi podle názorného videoreceptu?

Komentáře

Další tipy a triky